Boeren krijgen hulp van overheid na blijvende droogte

7 augustus 2018 om 18:04
nl
De overheid gaat boeren helpen die in geldproblemen zijn gekomen door de aanhoudende hitte en droogte. Zij kunnen een verklaring aanvragen waarmee ze een zogenaamd overbruggingskrediet bij de bank kunnen krijgen. Dat kondigde minister Carola Schouten (Landbouw) dinsdag aan.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

De maatregel is bedoeld om boeren te helpen de periode tot en met december door te komen. Dan krijgt de landbouwsector toeslagen vanuit de Europese Unie. Sommige boeren dreigen echter al voor die tijd in de problemen te komen doordat ze een deel van hun gewassen zijn kwijtgeraakt.

Ook gaat minister Schouten in Brussel pleiten voor een tijdelijke versoepeling van Europese regels voor het planten van gewassen. Met deze ontheffing zouden boeren veevoergewassen kunnen zaaien. De veehouderij is een van de zwaarst getroffen sectoren. Door de hitte en droogte is een deel van de velden waar de dieren grazen verpieterd, waardoor sommige veehouders in grote problemen dreigen te komen.

De Land en Tuinbouw Organisatie (LTO), die vorige week nog een oproep deed aan de minister om in actie te komen, zegt 'content' te zijn met de maatregelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.