Berry (29) zou Arriva-bussen in brand hebben gestoken na ontslag: justitie eist vier jaar cel

BREDA - Justitie eist vier jaar cel tegen Berry van D. uit Tilburg. De voormalig buschauffeur van Arriva wordt ervan verdacht bussen en een kantoorpand in brand te hebben gestoken. De 29-jarige chauffeur stond woensdag voor de rechtbank in Breda.

Arriva werd vorig jaar geteisterd door brandstichtingen. Op 16 september brandden vijf bussen uit bij de remise aan de Fatimastraat, nadat Van D. er één zou hebben aangestoken. Een week of twee later was er brand in een kantoorunit van het bedrijf. In november werd een bus gestolen en vervolgens brandend teruggevonden.

Ontslagen
Van D. werd in februari aangehouden na de televisie-uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Verschillende bekenden herkenden hem aan zijn loopje. Hij werkte op het moment van zijn aanhouding al twee jaar niet meer bij het busbedrijf. Hij was in 2016 al weg bij het bedrijf, door een aantal incidenten.

“De acties zijn duidelijk gericht tegen Arriva en de verdachte heeft vanwege zijn ontslag bij het bedrijf een motief”, zei het OM. Volgens de advocaat van de verdachte was er geen sprake van ontslag, maar afscheid met wederzijdse overeenstemming. Van D. heeft overigens zelf altijd ontkend iets met de branden te maken te hebben. 

LEES OOK: Ex-buschauffeur moet mogelijk twee ton betalen aan Arriva na brandstichting

Afgelopen woensdag eiste Arriva twee ton schadevergoeding van hun oud-collega. De totale schade is naar schatting veel hoger: 1,5 miljoen euro. De claim is dus flink lager. De vervoersmaatschappij wil twee ton, omdat het gelijk is aan het eigen risico dat betaald moest worden aan de verzekeraar. 

De rechter doet over twee weken uitspraak. 

 

 

Meer over dit onderwerp:
ARRIVA
Deel dit artikel: