Brabants getinte Oranjeleeuwinnen Onder 20 winnen zeer gemakkelijk tweede groepswedstrijd van Ghana

8 augustus 2018 om 18:26
Na de overwinning op Nieuw-Zeeland hebben de Oranjeleeuwinnen Onder 20 ook de tweede groepswedstrijd in winst weten om te zetten. De voetbalsters van Ghana waren geen partij voor de Oranjeleeuwinnen: 4-0. Vier Brabantse voetbalsters begonnen in de basis tegen het Afrikaanse land.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

Aniek Nouwen uit Deurne maakte na 21 minuten de eerste goal. Naast Nouwen stonden ook Caitlin Dijkstra uit Breda, Eva van Deursen uit Veldhoven en Naomi Pattiwael van PSV in de basis. Nurija van Schoonhoven en Joëlle Smits (voor Pattiwael) vielen in de tweede helft nog in. Daarmee kwam de Brabantse hoeveelheid speelsters in deze wedstrijd op zes.

Kwartfinale
Door de overwinning op Ghana zijn de Oranjeleeuwinnen Onder 20 zo goed als zeker van de kwartfinale van het WK. Woensdagavond speelt Frankrijk Onder 20 nog tegen Nieuw-Zeeland. Na die wedstrijd weten de voetbalvrouwen of ze al een feestje kunnen vieren of niet. Mocht de wedstrijd in een Franse zege of gelijkspel eindigen, dan is een plaats bij de laatste acht al een feit voor de ploeg van KNVB-coach Michel Kreek.

Twee goals
Tot nu toe zijn er twee Brabantse goals gevallen. Woensdag scoorde dus Aniek Nouwen en in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland van afgelopen zondag was Eva van Deursen uit Veldhoven trefzeker.