Geen stress in de kleedkamer maar in de keuken tijdens 'Cantina' op Festival Boulevard

DEN BOSCH - Geen kleedkamerstress bij theatergezelschap Laika voorafgaand aan de voorstelling. Nee, de stress ligt in de keuken. Op Festival Boulevard spelen ze de voorstelling Cantina en het publiek krijgt allerlei bijpassende gerechten geserveerd.

Zoals de naam doet vermoeden komt het publiek een kantinesetting binnen. Van de acteurs krijgen zij een Fish and Chips voorgeschoteld, maar de echte fijnproever heeft door dat de Fish gemaakt is van bloemkool en de Chips bestaat uit knolselderij. 

Peter de Bie: "Tijdens de voorstelling verandert de kantinemaaltijd van Fish and Chips naar een feestelijk diner. Je krijgt vier gangen die telkens passen bij de scènes die we spelen."

Peter de Bie: "Bij Laika maken we altijd een decor waarbij het publiek er helemaal in zit. Deze keer is het een tent, maar voorheen was het een restaurant of een draaiende keuken. We maken dus het decor en de recepten en de keuken worden tegelijk ontwikkeld met de voorstelling."

De voorstelling heeft veel zang en dans en is erg dynamisch. De acteurs lopen dwars door het publiek. Het verhaal gaat over de vele regels die onze maatschappij kent: "Het is een kantine waar verzet optreedt omdat alles zo geregeld is. Op den duur komt er een kanteling in de voorstelling en dan is iedereen aan het feesten en dansen."

Een van de bezoeksters over de voorstelling: "Ik vond het gewoon heel lekker maf. Die moeten wel zo'n plezier hebben gehad tijdens het bedenken van deze voorstelling."

[video:2824293]


Deel dit artikel: