Na zonneschijn komt regen... 9 redenen om daar blij mee te zijn

9 augustus 2018 om 12:08
nl
We wisten al bijna niet meer hoe het er uitzag: regen. Het viel de afgelopen dagen al wel, maar met name ’s nachts. Hoe het voelt, ruikt en eruit ziet, gaan we donderdag weer volop meemaken. En dat heeft zo zijn voordelen.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

1. Plantjes krijgen water
De natuur heeft flink te lijden gehad onder de droogte en warmte. De regen die valt is niet genoeg om dit volledig te herstellen, maar alle beetjes helpen. Het scheelt weer wat sproeiwerk. Tip: zet een regenton in de tuin. Dan kun je de komende tijd even vooruit.

2. Gratis wasbeurten
Je auto, stoeptegels, ramen en zonnepanelen krijgen weer een een gratis schoonmaakbeurt. Houd jij tijd over voor andere dingen.

Wachten op privacy instellingen...



3. Heerlijke geur
O, die geur na een flinke zomerse regenbui. Heerlijk! Het heeft ook een naam: petrichor. Dit ontstaat wanneer regen op droge grond valt en er weer stoffen van planten en dieren vrijkomen. Sommige wetenschappers denken dat we van deze geur houden, omdat onze verre voorouders van regen afhankelijk waren voor hun voortbestaan.

4. Goed voor je haar
Regenwater is erg goed voor je haar. Het wordt een stuk zachter en je krijgt er een mooie slag of krullen van. Dit komt omdat regen niet zo hard is als leidingwater. Er zit veel minder kalk in.

5. Knus op de bank
Het is een goed excuus om lekker met een kopje thee (of chocolademelk, waarom niet?) op de bank te kruipen nadat je net een hoosbui op je kop hebt gekregen.

Wachten op privacy instellingen...


6. In plassen stampen
Je kunt natuurlijk ook juist lekker naar buiten gaan nu. Trek je regenlaarzen aan en stamp lekker in de plassen. Gezellig samen met je kinderen. Of gewoon in je eentje. Wat let je?

7. Minder hooikoorts
De plensbuien zijn ook erg gunstig voor hooikoortspatiënten. Op zonnige, warme en droge dagen hangen er veel meer pollen van bomen, grassen en planten in de lucht. Haal dus vooral even lekker diep adem.

8. Zingen in de regen
Veel mensen snakten naar deze zomerbuien. Waarom zou je ze dan ook niet bejubelen? Zing uit volle borst Singin’ in the rain. Doe anders gewoon de hele filmscène na. 

Wachten op privacy instellingen...


9. Na regen komt zonneschijn
Op zich hebben we genoeg zon gezien de afgelopen tijd, maar na een paar natte en donkere dagen willen we dat zonnetje toch ook wel weer zien verschijnen. Gelukkig komt er na regen altijd zonneschijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!