Vluchten Ryanair vanaf Eindhoven Airport ondanks staking vertrokken

EINDHOVEN - Alle vluchten van Ryanair die vrijdag staan gepland op Eindhoven Airport zijn vooralsnog vertrokken, ondanks de aangekondigde staking van Nederlandse piloten. . De eerste vier stegen stegen op tussen tien over acht en twintig over acht. Ze hadden Edinburgh, Londen, Chania en Praag als bestemming.

 

Aanvankelijk leek het erop dat de vluchten moesten worden geannuleerd. De rechter wees donderdag een eis van Ryanair af om de staking te voorkomen. 

Een van de Ryanair-vluchten die later op de ochtend vertrokken, had Rome als bestemming. Stijn uit Dorst reageerde opgelucht op het feit dat hij zijn vader in de Italiaanse hoofdstad kon gaan opzoeken. "Het was sinds gisteren wel spannend. Het ene moment dacht ik dat de reis door zou gaan, toen weer niet en dacht ik: shit. Gelukkig heb ik de kogel kunnen ontwijken en kon ik mijn vader appen dat het vliegtuig zou vertrekken. Of ik een plan B had? Nee, ik had geen andere plannen, had er ook wel vertrouwen in."

[video:2825018]

Opmerkelijk dat Ryanair vliegt
Dat de vluchten toch doorgaan is opmerkelijk. Tijdens het kort geding van donderdagmiddag zeiden advocaten van Ryanair nog dat alle vluchten vanuit Eindhoven zouden moeten geannuleerd als de staking door zou gaan. Dat blijkt nu dus toch niet het geval.

LEES OOK: Piloten Ryanair mogen staken van rechter

Elf vluchten
In totaal waren er elf vluchten met Nederlandse piloten die op de tocht leken te komen. Hun afwezigheid zal de budgetmaatschappij nu waarschijnlijk opvangen met piloten uit andere landen.

In een statement zegt de vliegmaatschappij: "Er zullen geen annuleringen zijn als gevolg van de onnodige stakingsactie door de Nederlandse pilotenvakbond." Verder noemt de budgetvlieger de Europese stakingen - ook piloten in België, Duitsland, Ierland en Zweden het werk neer - 'spijtig en ongerechtvaardigd.'

 

  

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN AIRPORT STAKINGEN RYANAIR PILOTEN