Verse pasta Carbonara

EINDHOVEN - Dennis Cornelis van delicatessezaak Piacere Puro in Beek en Donk weet hoe je lekkere pasta Carbonara moet maken. Waan je in Italia met je eigen versgemaakte Italiaanse specialiteit!

Wat heb je nodig?

  • 300 gram verse pasta
  • 150 gram pancetta
  • 100 gram ham blokjes
  • 75 gram geraspte pecorino of Parmezaanse kaas
  • 4 eidooiers
  • 2 dl volle slagroom
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 takje geritste verse tijm
  • 10 naalden Verse rozemarijn
  • 1 fijn gesnipperde sjalot
  • Zwarte peper en zout
  • 4 takjes platte peterselie

Zo maak je de lekkerste pasta carbonara!

Kook de verse pasta in ruim kokend gezouten water al dente. Klop ondertussen de slagroomroom, eidooier, de helft van de kaas en vers gemalen peper goed los met een garde Snij de pancetta in reepjes en bak deze in 5 minuten goudbruin in wat olijfolie of boter. Bak de knoflook, sjalot, gehakte tijm en rozemarijn de laatste minuut mee met de pancetta. Giet de verse pasta af en bewaar evt een kopje kookvocht. Doe de pasta weer terug in de pan en voeg het slagroom mengsel toe roer tot het ei licht stolt. Meng de gebakken panchetta, ham blokjes, knoflook en de helft van de Parmezaanse kaas door de pasta. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Verdeel de pasta carbonara over 2 diepe borden en strooi de andere helft van de geraspte Pecorino kaas en gehakte peterselie hierover.

Tip van de Chef

Rucola, gegrilde groenten en wat gepofte tomaten zijn hier heerlijk bij en zo krijg je gelijk wat extra vitamines binnen!

Deel dit artikel: