Michael van Gerwen laat tegenstander kansloos, met gemiddelde van bijna 113 naar kwartfinale

MELBOURNE - Met een simpele overwinning heeft Michael van Gerwen zich vrijdagmiddag gekwalificeerd voor de kwartfinale van de Melbourne Darts Masters. Hij gooide maar liefst zes keer een 180 en liet Raymond Smith kansloos.

In het begin leek Van Gerwen het nog moeilijk te krijgen. Met een 13-darter kwam hij op 1-0, maar Smith hield zijn eigen leg. Na de eerste twee legs stond dus 1-1 op het scorebord. Daarna kwam de Brabander echter op stoom. Met een gemiddelde van 112,61 plaatste hij zich met 6-1 voor de kwartfinale. Hij probeerde ook nog een 170-finish, maar miste de kleine rode cirkel.

In de kwartfinale neemt Mighty Mike het op tegen de Australiër Simon Whitlock, die zijn landgenoot Corey Cadby versloeg.

Tekst gaat verder onder tweet.

Van Gerwen is momenteel in topvorm. Eerder deze week won hij de Auckland Darts. Hij schoof daarbij de topdarters Gary Anderson, Peter Wright en Nederlander Raymond van Barneveld simpel aan de kant.

Tekst gaat verder onder tweet.

Als de Brabander in Melbourne de finale wint, staat zijn teller qua toernooiwinsten dit kalenderjaar op zeventien zeges. De tweevoudig wereldkampioen moet nog een aantal toernooien winnen om zijn eigen record te verbreken van meeste toernooizeges in een jaar tijd. In 2016 won Van Gerwen 25 toernooien, nog altijd het all-time-record

LEES OOK: Michael van Gerwen wekt verbazing tijdens ingooien Auckland Masters: negendarter met nieuwe pijlen

Deel dit artikel: