Frédéric zag hoe auto plankgas terras opreed in Veldhoven: 'De schrik zit er flink in'

VELDHOVEN - De schrik zit er goed in bij Frédéric Lebredonchel. Hij zag vrijdagmiddag hoe een auto een terras opreed in Veldhoven. "De auto reed plankgas en raakte het terras vol."

Rond kwart voor vijf verscheen de auto uit het niets vanuit een steegje op het Meiveld, waar auto's normaal gesproken niet mogen komen. Met hoge snelheid reed de wagen in de richting van restaurant D'n Burgemister. "Maar hij week af en raakte vervolgens vol het terras", vertelt Frédéric. 

De auto miste de tafels waar de meeste mensen aan zaten, maar een vrouw werd wel geraakt. "Ze zat klem tussen de auto en haar stoel." Vijf mensen raakten lichtgewond, vier van hen zijn naar omliggende ziekenhuizen gebracht. Alle slachtoffers konden vrij snel weer naar huis. 

Dode blik
Frédéric zag het allemaal gebeuren. Hij keek de bestuurder recht in zijn ogen aan. "Hij had een dode blik in zijn ogen, alsof hij niet wist wat hij moest doen. Waarom is hij nog doorgereden? Hij had het terras al vol geramd."

Medewerkers van het restaurant die net waren gearriveerd voor hun avonddienst, schoten meteen te hulp. En ook de ambulance was snel ter plekke. Frédéric is vooral opgelucht dat er maar negen mensen op het terras zaten. "Normaal gesproken is het op vrijdag rond dit tijdstip heel druk. Er spelen altijd heel veel kinderen bij de waterfonteinen voor het restaurant. Het had zeker erger kunnen aflopen."

Geschrokken
Slachtofferhulp heeft zich meteen ontfermd over de werknemers van het restaurant. "We hebben samen aan tafel gezeten en gepraat, iedereen is oké. Met mij gaat het vrij goed nu, denk ik. De schrik zit er uiteraard flink in. Dit maak je niet elke dag mee en dit wil je ook niet meemaken", aldus Frédéric.

[video:2825605]
Meer over dit onderwerp:
VELDHOVEN VERKEERSONGEVALLEN 112
Deel dit artikel: