Kiki Bertens kansloos onderuit op Rogers Cup in Canada

10 augustus 2018 om 20:00
nl
Ze was ontspannen en had er zin in, zo bleek uit een bericht dat ze vooraf op Instagram postte. Toch is het Kiki Bertens uit Breda vrijdag niet gelukt tot de halve finale van de Rogers Cup in Montreal door te dringen. In de kwartfinale ging ze vrij kansloos onderuit tegen Australische Ashleigh Barty, de huidige nummer zestien van de wereld.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Bertens die in haar drie voorgaande duels op Canadese bodem nog indruk maakte met haar agressieve spel, maakte nu veel onnodige fouten. Beide speelsters waren tot 3-3 aan elkaar gewaagd, maar halverwege de eerste set kende Bertens een mindere fase. Ze leverde vijf games op rij in en kwam dat dipje niet meer te boven. Ze verloor met 6-3 en 6-1.

Sterk toernooi
Bertens speelde in Canada voor het eerst weer een toernooi sinds Wimbledon. In de eerste ronde van het Canadese toernooi nam ze het op tegen de Canadese Carol Zhao. Die wedstrijd werd in twee sets (6-1 en 6-2) beslecht. In de tweede ronde versloeg ze de als negende geplaatste Karolina Pliskova: 6-2 6-2. Daarna was ze te sterk voor Petra Kvitova. Bertens versloeg de tweevoudig winnares van Wimbledon met 6-3 en 6-2.

Bertens reist nu door naar Cincinnati, waar de toppers hun laatste voorbereidingstoernooi op de US Open spelen. Het laatste grandslamtoernooi van dit jaar begint op maandag 27 augustus.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!