Video

Buurt flink geschrokken na schietpartij Etten-Leur: 'Niet leuk meer om hier te wonen'

11 augustus 2018 om 17:21
nl
Buurtbewoners van de wijk Hooghuis in Etten-Leur zijn flink geschrokken. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee mannen neergeschoten. Één slachtoffer werd rond vier uur gevonden op de Putter, de ander rond dezelfde tijd aan de Havik.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De gewonde mannen zouden lid zijn van een motorclub. Buurtbewoners denken dat de schietpartij iets te maken heeft met een drugsdeal. "Iedereen hier in de buurt weet wel dat het met drugs te maken heeft", vertelt Jan Marijnisen, die de twee slachtoffers zegt te kennen.

Je verwacht
Ook andere buurtbewoners bevestigen dat er op parkeerplekken en pleintjes in de buurt regelmatig in drugs gehandeld wordt. Maar van de schietpartij zijn ze wel geschrokken. "Je verwacht dit soort dingen in Amsterdam, niet hier in Etten-Leur", vervolgt Marijnisen. 


errie
Johan van Oers woont aan de Havik. Volgens hem woont één van de slachtoffers bij hem in de flat. Hij werd wakker van een hoop herrie. "Ik hoorde gestommel en herrie. Toen ik wilde gaan kijken hoorde in een auto heel snel wegrijden. Even later zag ik overal politie en stond er een ziekenwagen voor de deur. Het is niet leuk meer om hier te wonen. Er gebeuren te veel gekke dingen."
 
LEES OOK: Twee mannen aangehouden na schietpartij Etten-Leur, slachtoffer is er slecht aan toe

Een van de twee neergeschoten mannen is er slecht aan toe. Maar volgens de politie is hij buiten levensgevaar. 

Vier aanhoudingen
De 35-jarige man die op de Havik was neergeschoten, belde rond kwart voor vier zelf de politie. Kort daarna kreeg de politie een melding over de schietpartij aan de Putter. Beide adressen liggen dicht bij elkaar: hemelsbreed zo’n 750 meter. De politie onderzoekt of er een verband tussen de schietpartijen is. 

De neergeschoten mannen zijn aangehouden en daarna voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Aan de Putter trof de politie naast het 30-jarige slachtoffer nog twee andere  personen aan. Zij konden niet goed uitleggen wat ze daar deden. Ook zij zijn daarom aangehouden.

De plekken waar de schietincidenten plaatsvonden:

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.