Vrouw (32) komt om het leven bij uitslaande brand in Etten-Leur, haar man en zoontje raken gewond

ETTEN-LEUR - Bij een uitslaande brand zondagnacht in de Nieuwe Kerkstraat in Etten-Leur is een 32-jarige vrouw om het leven gekomen. Haar 30-jarige man raakte zwaargewond. Hun 2-jarig zoontje is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht, laat de politie weten.

Het gezin woonde tijdelijk in een schuur bij een oom. Die schuur was zo'n drie bij vier meter groot en was ingericht als tijdelijke woning", zegt politiewoordvoerder Rob Luijten. "Of ze daar mochten wonen en of de schuur brandveilig was, gaan we onderzoeken."


De politie doet onderzoek. (Foto: Eva de Schipper)

Ontruiming
De brand brak rond halfvijf uit. De oorzaak is nog niet bekend. 

Vanwege de brand werden omliggende huizen ontruimd. Inmiddels is het vuur geblust. "De buren hebben uitstekend gehandeld", vertelt Luijten. "Zij ontdekten de brand en hebben de hulpdiensten gebeld. Toen ze de man verbrand uit de schuur zagen komen, hebben ze hem meteen onder de douche gezet."

Een buurman pakte het kindje door het raam over uit de armen van de vader. De brandweer heeft de vrouw later uit de schuur gehaald. Ze hebben haar nog geprobeerd te reanimeren, maar dat lukte niet meer.  

Het onderzoek naar de brand gaat de nodige tijd in beslag nemen. (Foto: Eva de Schipper)


Meer over dit onderwerp:
etten-leur, branden