Zaak rondom dood Nicole van den Hurk: vermoede misstanden bij NFI gaan hoger beroep niet vertragen

DEN BOSCH - Vermoede misstanden bij het NFI hebben toch geen invloed op de hoger beroepszaak rond de dood en verkrachting van de 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven. De advocaat van verdachte Jos de G. laat weten dat hij geen verdere getuigen zal horen hierover. Eerder dreigde raadsman Job Knoester nog om minister Grapperhaus op te roepen.

Vorige maand werd bekend dat het ministerie van Justitie en Veiligheid opdracht heeft gegeven voor een onderzoek naar misstanden bij het NFI. Aanleiding was het verhaal van een klokkenluider dat er fouten zijn gemaakt bij onderzoeken naar steek- en slagwonden. 

LEES OOK: Advocaat Jos de G. wil opheldering over rol NFI in zaak Nicole van den Hurk

Geen invloed
“In het vonnis in de zaak Nicole van den Hurk is uitgebreid aandacht besteed aan de vraag of er sprake was van steekwonden of van zaag- en snijwonden. Als we geen opheldering krijgen, overwegen we om minister Grapperhaus op te roepen als getuige”, zei Knoester eerder. Daar komt hij nu van terug. "We verwachten geen consequenties voor deze zaak en er is dus geen reden om nader onderzoek te doen."

De G. werd in 2014 opgepakt voor de dood en verkrachting van de 15-jarige scholiere. Hij werd uiteindelijk door rechtbank alleen veroordeeld voor verkrachting, voor doodslag was te weinig bewijs. De G. heeft zelf altijd volgehouden onschuldig te zijn. Hij ging na zijn uitspraak in hoger beroep.

Meer over dit onderwerp:
RECHTSZAKEN NICOLE VAN DEN HURK MOORDEN NFI