Video

Ryan Thomas over stap naar PSV: 'Zo'n mooie kans komt niet iedere dag voorbij'

14 augustus 2018 om 22:16
nl
Na bijna vijf seizoenen PEC Zwolle, heeft Ryan Thomas een nieuwe uitdaging gevonden in PSV. De Nieuw-Zeelander tekende dinsdagmiddag een contract voor vier seizoenen bij de regerend landskampioen.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

PSV en PEC Zwolle bereikten eind vorige week al een akkoord over de transfer. De 23-jarige middenvelder was er vervolgens ook vrij snel uit met zijn nieuwe werkgever. "Ik ben heel erg blij met deze transfer. Je krijgt niet iedere dag de kans om een contract bij PSV te tekenen. De trainer (Mark van Bommel, red.) belde en gaf aan videobeelden van mij te hebben gezien en hij was onder de indruk. Dat deed wel wat met mijn zelfvertrouwen."

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Thomas heeft zichzelf een duidelijk doel opgelegd. "Ik hoop zo veel mogelijk speelminuten te maken. Het niveau ligt hier natuurlijk hoger dan bij PEC. Ik heb wellicht wat tijd nodig om te wennen aan bijvoorbeeld de tactiek. Dit is echt een hele grote club. Sinds ik in Nederland voetbal, is PSV bijna altijd kampioen geworden. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en dit is een mooie stap. Ik hoop hier een betere voetballer te worden."

'Geen groot nieuws'
Het komt zeker niet iedere dag voor dat een voetballer uit Nieuw-Zeeland bij een grote club als PSV onderdak vindt. "Het is in mijn vaderland niet zo'n groot nieuws. Ze zijn vooral op rugby en de Premier League gericht. Rugby is bij ons de nummer één sport en dat zal altijd zo blijven. Daar kan ik als voetballer de strijd echt niet mee aan. Dat is zinloos."

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Voor Thomas en PSV wacht dinsdag de eerste ontmoeting met BATE Borisov in de voorronde van de Champions League. "Ik hoop dat we het hoofdtoernooi halen. Bij PSV heb ik de kans in die competitie te kunnen acteren, dus dat speelde zeker een rol om voor deze club te kiezen. PSV heeft ook de ambitie om ieder jaar in de Champions League te voetballen. Ik hoop dat dat ook steeds lukt en dat ik erbij ben en speelminuten kan maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.