Afgebrande schuur Etten-Leur: gemeente heeft nooit vergunning afgegeven om er in te wonen

14 augustus 2018 om 17:34
nl
Voor de afgebrande schuur achter het huis aan de Nieuwe Kerkstraat in Etten-Leur is nooit een vergunning verleend om het gebouwtje te mogen gebruiken als woonruimte. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente dinsdag tegen Omroep Brabant gezegd.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Volgens de woordvoerster heeft een ambtenaar van de gemeente jaren geleden tijdens de bouw vermoedelijk wel mondeling toegezegd dat het mocht, maar bij de gemeente staat alleen de vergunning voor de hoofdwoning geregistreerd. 

'Vele jaren in gebruik'
"Na gesprekken die we de afgelopen dagen hebben gevoerd, hebben we pas begrepen dat de ruimte al vele jaren werd gebruikt als ruimte om in te slapen." Hoe het kan dat de slaapruimte jarenlang voor de gemeente onopgemerkt is gebleven, is niet bekend. De zaak wordt onderzocht.

Bij de fatale brand in de nacht van zondag op maandag kwam de 32-jarige Linda om het leven. Haar partner raakte zwaargewond en en hun 2-jarige zoontje liep lichte verwondingen op. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Onderzoek van de politie wees dinsdag uit dat er geen sprake is van een misdrijf.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.