Video

Willem II-eSporter Daniel Kuipers aan de kant gezet: club gaat op zoek naar nieuwe eSporters

15 augustus 2018 om 15:30
nl
Willem II gaat op zoek naar nieuwe eSporters die de club kunnen vertegenwoordigen tijdens de eDivisie en diverse toernooien. De club stuurt Daniel Kuipers, die de afgelopen anderhalf jaar de eSporter was van de Tilburgse club, de laan uit.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De samenwerking tussen Willem II en Kuipers verliep niet geheel vlekkeloos. De eSporter kwam eerder negatief in het nieuws, dan positief. Zo verloor Kuipers een keer opzettelijk een wedstrijd in de eDivisie met 10-1 van ADO Den Haag, ook pakte de Willem II-eSporter vijf keer een rode kaart. Na die verliespartij moest Kuipers op het matje komen bij Willem II. 

Bekijk hieronder de beelden van die wedstrijd. Tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

Hij was de slechtste
Afgelopen seizoen eindigde Kuipers als laatste in de eDivisie. Al was niet alles negatief. Zo won hij met 3-1 van de latere kampioen Dani Hagebreuk van Ajax. Bekijk hieronder de beelden.

Tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

De Tilburgse club gaat nu op zoek naar twee nieuwe eSporters. Komende zaterdag start die zoektocht al. Dan wordt het eerste offline kwalificatietoernooi in de MediaMarkt gehouden.  Daar blijven vier winnaars over, die strijden later in de finale om de begeerde open plek van Willem II-eSporter.

Daarnaast houdt Willem II in samenwerking met Pro Players vijf online kwalificatietoernooien. Aan elke toernooi kunnen maximaal 128 spelers deelnemen. De vier halve finalisten van elk toernooi plaatsen zich ook voor de finale. 

Daniel Kuipers was zelf niet beschikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.