Video

Zijn de Brabantse clubs klaar voor de Keuken Kampioen Divisie? [OVERZICHT]

16 augustus 2018 om 21:17
nl
Nog één dag, dan begint de Keuken Kampioen Divisie. Geen idee waar dit over gaat? Het is de nieuwe naam voor wat vorig seizoen nog de Jupiler League was. Het tweede niveau van Nederland. Er doen weer zes Brabantse teams mee. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is voor die Brabantse ploegen allemaal anders verlopen. Zijn de clubs klaar voor de start van de competitie?
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

FC Den Bosch
Terugkijkend op de voorbereiding van FC Den Bosch zal vooral de naam van Kakhi Jordania vallen. De Georgische geldschieter, zoon van oud-Vitesse-eigenaar Merab Jordania, wil flink investeren in de club uit Den Bosch. En dat is te zien. Sinds zijn komst is er al een heel leger aan spelers naar de club gekomen.

Van doelman Wouter van der Steen die van sc Heerenveen overkwam tot twee Argentijnen en van de huur van Juventus-speler Stefano Beltrame tot de komst van voormalig Oostenrijks jeugdinternational Albin Gashi. Het zijn de eerste stappen die moeten leiden naar een mooie toekomst.

Wachten op privacy instellingen...

Oefenwedstrijden
Een groot deel van de voorbereiding draaide FC Den Bosch zonder de vele versterkingen. Wat de grote overwinningen tegen amateurclubs,  een zege op MVV en de nederlaag tegen Roda JC zeggen is dan ook de vraag.

Nooit Gedacht-FC Den Bosch 0-6
FC Den Bosch-MVV Maastricht 2-0
GVVV-FC Den Bosch 3-3
FC Den Bosch-Suriname 4-0
OJC Rosmalen-FC Den Bosch 2-3
Roda JC-FC Den Bosch 2-0
Nivo Sparta-FC Den Bosch 0-8

TOP Oss
"We gaan morgen in elk geval vol vertrouwen met de bus naar Limburg”, zegt trainer Klaas Wels op de website van zijn club. “Ik heb zin in het echte werk en we zitten op de goede weg. Er wordt op een hoog niveau hard getraind. We hebben veel posities dubbel bezet en ik denk dat we er qua voetballend vermogen op vooruit zijn gegaan ten opzichte van vorig seizoen.”

Afgelopen jaar eindigde de club uit Oss als vijftiende. Met de komst van spelers als Bryan Smeets, Maikel Verkoelen en ADO-huurlingen Delano Ladan en Hennos Asmelash hoopt Wels dit jaar op een betere prestatie.

Oefenwedstrijden
Geen FC Oss meer, maar wedstrijden spelen als TOP Oss. Dat gebeurde voor het eerst tegen FC Dordrecht en daarna tegen het Al Gharafa van Wesley Sneijder. Die duels werden verloren. Daarna zorgde de ploeg van trainer Klaas Wels voor een daverende verrassing, het won met 0-3 op bezoek bij ADO Den Haag. Daarna werd niet meer verloren.

TOP Oss-FC Dordrecht 0-2
TOP Oss-Al Gharafa 0-1
ADO Den Haag-TOP Oss 0-3
TOP Oss-HSV Hoek 3-0
TOP Oss-Kasimpasa 0-0
De Treffers-TOP Oss 1-1
Jong FC Utrecht-TOP Oss 1-1

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

RKC Waalwijk
De zoektocht naar een nieuwe trainer duurde lang, maar RKC zette dan ook hoog in. Uiteindelijk kwam algemeen directeur Frank van Mosselveld met Fred Grim als nieuwe trainer, tot tevredenheid van veel fans.

Grim is blij met de visie die er bij RKC is. En hij wil helpen om RKC sportief omhoog te helpen. "We moeten stappen maken en weer bovenin de keukencompetitie gaan spelen. En misschien stiekem nog wat hoger kijken. Maar daar moeten we wel echt de tijd voor nemen."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Oefenwedstrijden
In de voorbereiding won RKC drie keer, dat was tegen amateurclubs. In vier wedstrijden tegen profclubs werd er eenmaal gelijkgespeeld, de andere wedstrijden gingen verloren. 

RKC Waalwijk-Regioteam Waalwijk 3-0
Zulte Waregem-RKC Waalwijk 3-1
Maccabi Haifa-RKC Waalwijk 0-0
vv Oosterhout-RKC Waalwijk 0-12
NEC-RKC Waalwijk 2-0
PEC Zwolle-RKC Waalwijk 3-0
Kozakken Boys-RKC Waalwijk 1-2

FC Eindhoven
Trainer David Nascimento heeft in de voorbereiding moeten puzzelen, heel veel moeten puzzelen. Met een kleine selectie heeft de oefenmeester toegewerkt naar de start van de competitie.

Nascimento begon in januari aan de Aalsterweg. De doelstelling was het halen van de play-offs, maar dat lukte niet. De coach mocht aanblijven, ondanks het missen van het toetje. “De clubleiding had begrip voor de omstandigheden waarin ik moest werken. Er waren vorig seizoen zestien spelers bij ons met een aflopend contract. Dat was niet prettig.” En dat werkte ook door in de voorbereiding.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Wachten op privacy instellingen...

Oefenwedstrijden
FC Eindhoven kende wisselende resultaten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er werd verloren van clubs als Roda JC en Bristol Rovers, terwijl er resultaten werden geboekt tegen ploegen als Al Jazira en Sharjah FC.

RKVV Bergeijk-FC Eindhoven 1-5
KFC Uerdingen 05-FC Eindhoven 1-0
FC Eindhoven-Roda JC 0-1
FC Eindhoven-Bristol Rovers 0-2
Al Jazira-FC Eindhoven 2-2
Jong NAC-FC Eindhoven 0-1
vv UNA-FC Eindhoven 0-3
FC Eindhoven-Sharjah FC 4-3

Helmond Sport
Het afgelopen seizoen wist Helmond Sport slechts één ploeg onder zich te houden op de ranglijst, alleen Jong FC Utrecht deed het slechter in de Jupiler League. Nu is er een nieuw seizoen, een nieuwe competitie en dat met een nieuwe trainer. 

En er is een groepje NAC-spelers. De ploeg uit Helmond is een samenwerking aangegaan met de eredivisionist en dat leverde deze zomer de nodige spelers op. Bart Meijers, Bodi Brusselers, Richelor Sprangers en Diego Snepvangers spelen op huurbasis voor Helmond Sport. Ze tillen het niveau van Helmond Sport omhoog. Trainer Robby Alflen is tevreden over dat niveau. "Het niveau wat ik dagelijks zie is echt heel behoorlijk. Dat zien de spelers zelf ook, dus die jongens hebben absoluut vertrouwen."

Oefenwedstrijden
Als de voorbereiding van Helmond Sport een voorbode is voor de rest van het seizoen, dan mogen de supporters hopen op een mooie voetbaljaargang. De ploeg van trainer Robby Alflen bleef ongeslagen. Meest opvallende resultaat was de 1-0 zege op eredivisionist Heracles Almelo.

SV Brandevoort-Helmond Sport 0-13
vv Gemert-Helmond Sport 1-6
Al-Ettifaq-Helmond Sport 2-2
Helmond Sport-Heracles Almelo 1-0
Helmond Sport-sv TEC 2-1

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Jong PSV
Het afgelopen seizoen eindigde Jong PSV als vijfde in de Jupiler League. Een knappe prestatie voor de ploeg van trainer Dennis Haar. Wat dit jaar de mogelijkheden zijn is afwachten, weet ook de oefenmeester.

"Je hebt te maken met jongens die vanuit het eerste terugvallen en middels een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie de concurrentie met selectieleden aan moeten gaan. Ons voetbal moet dus vergelijkbaar zijn met dat van het eerste", zegt Haar op de website van PSV.

Oefenwedstrijden
Jong NAC was de enige ploeg die Jong PSV van de winst af wist te houden in de voorbereiding. Wat dat zegt is de vraag. De Eindhovenaren speelden vooral tegen andere Jong-teams en minder grote clubs. Bovendien deden spelers als Maximiliano Romero ook soms mee, om wedstrijdritme op te doen voor het eerste.

Jong PSV-Jong FC Utrecht 1-0
Jong PSV-Darlington FC 3-1
Jong PSV-Fortuna Düsselforf Onder 21 5-0
Jong PSV-Jong AZ 4-3
Jong PSV-Jong NAC 1-3
Jong PSV-Al Nasr 2-0

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.