Man (19) en meisje (15) zwaargewond achtergelaten na ongeluk, politie zoekt scooterrijders

EINDHOVEN - Een jongeman van 19 en een meisje van 15 jaar zijn zwaargewond geraakt bij een aanrijding woensdagavond tussen twee scooters op het Savoiepad in Eindhoven. Twee andere jongens die betrokken waren bij het ongeluk zijn zonder zich te bekommeren om de slachtoffers vertrokken. De politie is naar hen op zoek. Vrijdagochtend waren de twee nog niet gevonden, laat een woordvoerder van de politie weten.

Het meisje was samen met haar vriendin een stuk gaan rijden met twee jongens die ze in het park hadden leren kennen, zo meldt de politie. Ze zaten beiden achterop. Op het Savoiepad kwam een van de scooters hard in botsing met een derde scooter, bestuurd door de negentienjarige man uit Eindhoven. Het meisje en de man van negentien raakten zwaargewond. 

De twee jongens vertrokken direct na de aanrijding en lieten de twee slachtoffers achter. Zij werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De man van negentien is niet aanspreekbaar. Volgens een woordvoerder van de politie liggen de twee vrijdag nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Scooter in brand
Kort na het ongeluk, en terwijl de slachtoffers nog in de ambulance werden behandeld, kreeg de politie een melding over een scooter die in de brand stond. Deze werd uitgebrand gevonden. De recherche gaat er van uit dat dit de scooter is die betrokken was bij het ongeluk. 

De politie doet nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Ondertussen is de recherche begonnen met een zoektocht naar de twee jongens. De politie is nog op zoek naar getuigen van het ongeluk en de uitgebrande scooter.

Iedereen met informatie kan bellen met 0900-8844 of gebruikmaken van het tipformulier. Blijf je liever anoniem, maar heb je interessante informatie voor de recherche? Bel met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Meer over dit onderwerp:
VERKEERSONGEVALLEN SCOOTERS EINDHOVEN