Willem II-nieuweling Donis Avdijaj gaat 'vechten voor zijn nieuwe familie'

16 augustus 2018 om 14:26
nl
Nadat woensdag het papierwerk rondom Aras Özbiliz werd afgerond, zette Donis Avdijaj donderdag zijn handtekening onder een contract bij de Tilburgse club. Trainer Adrie Koster heeft daarmee ineens twee buitenspelers extra in de selectie.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Avdijaj hoorde enkele weken geleden van de interesse van Willem II. Hij stond echter onder contract bij Schalke 04, dus moest hij daar eerst regelen dat zijn contract ontbonden zou worden. Dat gebeurde, en toen werd Willem II een serieuze optie.

Huub Stevens sprak vervolgens met Avidjaj over een eventuele stap naar Tilburg. "Hij heeft met ons over de club gesproken. En hij is één van de mensen die heeft gezegd om ja te zeggen tegen Willem II. Het is een goede club, een goede volgende stap om mezelf weer te laten zien in de eredivisie."

Bekenden
Avdijaj sprak niet alleen met Stevens over de Tricolores, ook met Timon Wellenreuther had hij contact. “Ik heb twee jaar met hem samengespeeld, twee jaar samengewoond. Toen heb ik hem twee jaar niet gezien, omdat hij hier speelde, maar nu zijn we weer samen.”

“We spreken elke dag over de club. Ik had ook een bepaald beeld van Willem II en ik heb hem gevraagd of dat waar was of niet. Hij praat goed over de club en dat is voor mij ook belangrijk geweest om hier te komen”, aldus de 21-jarige in Duitsland geboren Kosovaar.

Familie
Avdijaj geeft Willem II aanvallend meer opties en hij brengt kwaliteit mee. In het afgelopen seizoen liet hij bij Roda JC echter ook zien dat hij veel kaarten pakt. “Ik ben een speler die altijd wil winnen”, zegt de buitenspeler met een glimlach. “Nu is Willem II mijn familie. En voor mijn familie moet ik vechten. Ik kan dus niet zeggen dat ik geen kaarten meer pak.”

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.