Video

Topdrukte op campings en vakantieparken: 'Een van de beste zomers ooit'

17 augustus 2018 om 15:39
nl
Het was één van de beste zomers ooit voor Brabantse campings en vakantieparken. Met het laatste vakantieweekend voor de deur, maakt de recreatiebranche de balans op. En dat zorgt voor stralende gezichten bij ondernemers.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De reden voor de topdrukte zal niet verbazen: het was prachtig weer. "Veel mensen kiezen voor een vakantie in eigen land. Ook zien we een opvallende stijging van het aantal Vlamingen dat hier komt overnachten", verklaart Arthur van Disseldorp, regiomanager bij de branchevereniging voor recreatie-ondernemers: RECRON.


Niet eenmalig

Ook voor volgend seizoen ziet het er stralend uit. Het mooie weer van nu, zorgt al voor meer boekingen voor volgend jaar. "We hoeven ons dus geen zorgen te maken."

Ook opvallend: de gasten komen van ver. "Je ziet het aantal nationaliteiten toenemen. En je ziet daardoor op Brabantse campings ineens Mexicanen en Afrikanen. Daardoor wordt het steeds diverser", vertelt Van Disseldorp glunderend.

Er zijn overigens nog geen cijfers bekend over de groei. Boven de rivieren is de vakantieperiode namelijk nog niet afgelopen. Pas daarna komt de branche met cijfers. 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.