Twee basisscholen Boxmeer blijven na zomervakantie dicht door brand

17 augustus 2018 om 16:39
nl
Twee basisscholen in Boxmeer blijven komende maandag dicht vanwege rookschade. Dat maakt de gemeente Boxmeer vrijdagmiddag bekend. In de nacht van donderdag op vrijdag brandden de twee naastgelegen gymzalen uit.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het gebouw heeft rookschade. Het gaat nog dagen duren om het gebouw schoon te maken en te luchten. Ook is er wat waterschade.

LEES OOK: Gymzalen en clubgebouw in één nacht in vlammen op, politie houdt rekening met brandstichting

Het gaat om één gebouw van Kindcentrum 't Bolwerk met daarin twee basisscholen, een peuterspeelzaal en een kinderopvang. De kinderen van De Bonckert en De Bakelgeert hebben dus een dag langer vakantie. 

450 kinderen
Het betreft 400 basisschoolleerlingen en vijftig kinderen op de kinderopvang. Alle ouders zijn geïnformeerd. Voor de kinderen van de kinderopvang is een vervangende locatie geregeld. De verwachting is dat het gebouw dinsdag weer bruikbaar is. 

Brandstichting
In de nacht van donderdag op vrijdag brak een grote brand uit in de gymzalen van de middelbare school Metameer. Die school heeft overigens geen schade aan het hoofdgebouw. Dat gebouw staat los van de gymzalen en staat minder dichtbij dan het kindcentrum.

Op ongeveer hetzelfde moment was er nog een brand in Boxmeer, in een clubgebouw van de plaatselijke motorcrossvereniging. De politie houdt rekening met brandstichting. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!