Nog 'n miljoen erbij: opbrengst monstertocht Maarten van der Weijden naar 3,5 miljoen euro

HILVERSUM - De monstertocht die Maarten van der Weijden vanaf zaterdag zwom langs Friese steden heeft tot nu toe ruim 3,5 miljoen euro opgebracht. De zwemmer uit Waspik maakte het bedrag dinsdagavond bekend in het tv-programma Laat op één.

Maandag nadat hij zijn tocht vlak voor Dokkum had gestaakt stond de teller nog op 2,5 miljoen euro. In één dag is er dus een miljoen euro aan donaties binnengekomen en dat bedrag kan nog verder stijgen

Het geld gaat via KWF Kankerbestrijding naar elf speciale projecten.

BEKIJK OOK: 55 uur zwemmen in 11 foto’s: de monsterlijke zwemtocht van Maarten van der Weijden

Dinsdag keek Van der Weijden in een interview met Omroep Brabant terug op zijn tocht der tochten. Pijn was het belangrijkste thema in dat interview. Pijn en lijden. “Het was zwaar. Zondagochtend dacht ik dat ik het geen veertig uur zou volhouden. Toen pas begreep ik voor het eerst dat aan mijn lijden ook een grens zit”, zei hij.

Dat hij het doel van tweehonderd kilometer niet heeft gehaald, stemt hem niet somber, gaf hij ook aan. “Ik heb daar geen moment onvrede over gevoeld. Ik had het als doel, maar had ook in gedachten dat het misschien niet zou lukken. Ik wilde mijn stinkende best doen. Dat heb ik gedaan tot 163 kilometer.”