‘Beste Premier League-verdediger’ Virgil van Dijk in voorselectie Oranje, Van Aanholt ook opgeroepen

22 augustus 2018 om 13:01
nl
Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn voorselectie bekend gemaakt voor het oefenduel met Peru en de eerste Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk. Patrick van Aanholt en Virgil van Dijk vormen de Brabantse delegatie van het Nederlands elftal, waarbij laatstgenoemde de laatste tijd indruk maakt in de Premier League: “Hij heeft zijn transfersom nu al waargemaakt.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Ook riep Koeman drie PSV’ers op. Jeroen Zoet, Luuk de Jong en Steven Bergwijn maken ook deel uit van de 34-koppige voorselectie. Het Nederlands elftal speelt op donderdag 6 september in de Johan Cruijff Arena tegen Peru. Dit duel staat in het teken van het afscheid van recordinternational Wesley Sneijder. Een paar dagen later, op zondag 9 september, speelt Oranje de eerste wedstrijd in de Nations League tegen wereldkampioen Frankrijk. In die wedstrijd zal Virgil van Dijk, mits hij fit blijft, de aanvoerdersband dragen. De verdediger uit Breda is uitstekend in vorm en dat valt op in Engeland, het land waar hij speelt.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'Clean sheet'
De 25-jarige verdediger van Liverpool kreeg afgelopen maandag na de gewonnen wedstrijd op bezoek bij Crystal Palace veel lovende woorden van zijn trainer Jürgen Klopp en Liverpool-legende Jamie Carragher. Met Van Dijk in het team kreeg Liverpool in negen van de zestien wedstrijden geen goal tegen. Ook in het lopende seizoen hoefde Van Dijk& co nog geen doelpunt te incasseren. 

“Ik wist dat hij goed was, maar hij is beter dan ik dacht toen hij binnenkwam”, zei Jamie Carragher, die zelf 729 duels speelde voor ‘The Reds’. “Van Dijk kan een legende worden bij Liverpool en als je zag hoe hij speelde tegen Crystal Palace, dan snap je dat Klopp zoveel geld voor hem uitgaf”, doelt de oud-verdediger op het prijskaartje van ruim 85 miljoen euro dat Liverpool aan Southampton betaalde om Van Dijk over te nemen. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Transfersom waard
De manager van Liverpool, Jürgen Klopp, kwam woorden te kort om het optreden van Van Dijk in de wedstrijd tegen Palace te beschrijven. “Het is duidelijk. Kwaliteit heeft een specifieke prijs”, zei Klopp tegenover verschillende media na afloop van de wedstrijd waarin Van Dijk werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. “Dat geldt ook voor dergelijke auto's en ook voor veel andere dingen en spelers. Daarom hebben wij ook de transfersom voor Van Dijk betaald.” De manager is blij dat niemand het meer heeft over de som van 85 miljoen, die de Bredanaar de duurste verdediger ter wereld maakte. “Hij is een speler in deze markt en op dit moment is hij het op zijn minst waard.”

Bekijk hieronder de volledige voorselectie met de Brabantse inbreng dikgedrukt:

Doel: Jasper Cillessen, Jeroen Zoet, Sergio Padt, Marco Bizot
Verdediging: Kenny Tete, Mathijs de Ligt, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Daley Blind, Patrick van Aanholt, Daryl Janmaat, Nathan Aké, Timothy Fosu-Mensah, Hans Hateboer, Terence Kongolo
Middenveld: Davy Pröpper, Tony Vilhena, Wesley Sneijder, Guus Til, Georginio Wijnaldum, Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Marten de Roon, Kevin Strootman, Ruud Vormer
Aanval: Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Ryan Babel, Justin Kluivert, Luuk de Jong, Memphis Depay, Quincy Promes, Eljero Elia, Wout Weghorst

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.