Opruimen geknikte opslagtank Geertruidenberg laat op zich wachten: 'Veiligheid gaat voor snelheid'

23 augustus 2018 om 10:16
nl
Het wegtakelen van de geknakte opslagtank in Geertruidenberg laat nog wat langer op zich wachten. Bij Siemerink Tank- en apparaatbouw zijn ze druk bezig met het bouwen van een constructie waarmee ze de opslagtank terug kunnen brengen naar het bedrijf. Het enorme gevaarte zorgt sinds dinsdag voor veel bekijks op de Centraleweg. Daar staat de opslagtank donderdagochtend dus nog steeds.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De vervoerder verwachtte de metalen tank in eerste instantie woensdag al afgevoerd te hebben, dat werd bijgesteld tot donderdagochtend, maar in het kader van de veiligheid gaat het nog iets langer duren. 

Het gaat overigens om een afstand van niks, want het bedrijf waar de tank naartoe moet ligt op zo’n honderd meter van de plek waar de opslagtank staat. De tank weegt daarentegen wel vijftig ton. 

'Veiligheid voor snelheid'
"We proberen het zo snel mogelijk op te lossen, maar veiligheid gaat voor snelheid”, benadrukt Peter Eerkens van Siemerink Tank- en Apparaatbouw donderdagochtend nogmaals. Hij hoopt dat dat de tank donderdag kan worden weggetakeld, maar zeker is dat volgens hem niet. De opslagtank dreigde dinsdagavond van de oplegger te vallen

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.