Kiki Bertens loot nummer 96 van de wereld in eerste ronde US Open

24 augustus 2018 om 07:00
nl
Tennisster Kiki Bertens uit Breda begint de US Open met een partij tegen de Tsjechische Kristyna Pliskova. Bertens is als dertiende geplaatst op het grandslamtoernooi in New York. In de tweelingzus van topspeelster Karolina Pliskova treft ze de nummer 96 van de wereld.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Zondag won Bertens nog het WTA-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati. Haar eerste toernooizege op hardcourt. In de finale versloeg ze de nummer één van de wereld Simona Halep. Na die zege wordt de tennisster uit Breda in New York gezien als een outsider voor de winst.

Tegen Kristyna Pliskova speelde Bertens nog niet eerder in een hoofdtoernooi op de WTA-Tour. Wel stonden ze twee keer tegenover elkaar in de kwalificaties. Beide keren, in 2012 in het Marokkaanse Fes en in 2010 in het Belgische Torhout, stapte Bertens als winnares van de baan.

In New York kwam Bertens nog niet verder dan de tweede ronde. De Amerikaanse Sloane Stephens verdedigt haar titel op de US Open. Ze is als derde geplaatst en begint tegen de Russin Jevgenia Rodina.

Ziek
Bertens trok zich deze week nog ziek terug voor het enkelspel van het laatste toernooi vóór de US Open in New Haven, de Connecticut Open. Wel deed ze mee aan het dubbelspel daar. Met haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson werd ze in de kwartfinale uitgeschakeld. Ze verspeelden in de beslissende supertiebreak een voorsprong van 5-1.

Wachten op privacy instellingen...

Bertens hoopt komende week weer fit en uitgerust aan de US Open in New York te beginnen. Het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar begint maandag. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!