Vroeg naar bed, maar het levert Marianne Vos geen winst op

25 augustus 2018 om 17:41
nl
"Vroeg naar bed, nog een nachtje slapen en dan is het tijd voor de Grand Prix van Plouay." Marianne Vos dook vrijdagavond na een tweet met die woorden al om tien uur 's avonds haar bed in. Ze wilde goed uitgerust te zijn voor een topprestatie in Frankrijk. De goede nachtrust mocht niet baten. Vos werd in de eindsprint geklopt door landgenote Amy Pieters.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Even leek het erop dat Vos zelfs als derde over de streep kwam. Volgens de eerste uitslag was Coryn Rivera tweede, een uitslag die later gecorrigeerd werd tot blijdschap van het team van Vos. De Brabantse staat nog wel aan kop in het World Tour-klassement door de goede prestaties die ze in Zweden en Noorwegen leverde.

Solo
Het duurde in Frankrijk lang voordat een klein groepje zich los kon maken van het peloton. Eerdere pogingen mislukten, pas bij de voorlaatste klim kon een groep van vijftien vrouwen ervandoor. Vos probeerde het nog even solo, maar werd snel weeg bijgehaald net als Borghini die acht kilometer voor het einde even ontsnapte. Pas bij de sprint werd duidelijk dat Vos die deze maand onklopbaar leek, het net niet ging redden. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!