Video

Het bevalt Mitchell van der Gaag goed als trainer van NAC: 'Maar als trainer wil je winnen'

26 augustus 2018 om 10:15
nl
Mitchell van der Gaag heeft er zijn eerste maanden als trainer van NAC opzitten. De 46-jarige oefenmeester heeft het naar zijn zin in Breda, maar geeft toe dat het wat makkelijker zou zijn als er ook resultaten geboekt worden.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

"Het bevalt goed, maar als trainer wil je winnen. We trainen hard om resultaat te halen", aldus Mitchell van der Gaag na afloop van de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Excelsior. 

Nog niet stabiel
NAC verloor in de voorbereiding meer dan dat het won en ook in de eerste drie competitiewedstrijden werd er twee keer verloren. Van der Gaag concludeert dat zijn team nog niet stabiel genoeg is. "Vorige week zie je een ploeg die samenwerkt en vandaag hebben we op grote fronten het af laten weten." 

De tekst gaat door onder de video.

Hectische week
NAC ging zaterdagavond kansloos onderuit in eigen huis. Het was niet de gewenste afsluiting van een hectische week, waarin de club uit Breda noodgedwongen afscheid moest nemen van de beoogde eerste doelman, Arijanet Muric. Hij werd teruggehaald door zijn huidige werkgever, Manchester City, omdat die club met een keepersprobleem kampte. 

"Het waren hectische dagen. Maar ik vind dat Karol Niemczycki het prima heeft gedaan. Hij maakte zijn debuut en werd geweldig gesteund door het publiek. Ik heb hem na afloop ook complimenten gegeven." 

De tekst gaat door onder de afbeelding.

De transfermarkt is nog een aantal dagen open en Van der Gaag liet weten dat hij hoopt dat er sowieso nog een spits bij gaat komen. "En ook een keeper zou zeer welkom zijn", zegt Van der Gaag. De verwachting is dat de club nog twee keepers gaat aantrekken. Namen die rondzingen zijn dan vooral Benjamin van Leer (Ajax) en Theo Zwarthoed (clubloos). De trainer van NAC kan niet ingaan op namen, maar zegt wel dat ze met spelers in gesprek zijn. 

De tekst gaat verder onder de video.


Geen grip
Mitchell van der Gaag en aanvoerder Menno Koch waren het met elkaar eens: NAC startte niet goed, gaf de doelpunten te makkelijk weg en pas laat in de eerste helft kreeg NAC wat grip op de wedstrijd. "We konden er vooral op het middenveld niet goed doorheen komen", zegt Koch. Zijn trainer zag ook dat vooral de tegenstander beter speelde. "Zonder dat ze echt tot kansen kwamen. Maar uit een scrimmage krijgen we de eerste goal tegen." 

In de tweede helft probeerde Van der Gaag meer voetbal in de ploeg te brengen, door Paolo Fernandes na de rust in te brengen. "Toen kregen we wel druk op de bal en konden we tussen de linies spelen. Op het moment dat je denkt dat je het beter voor elkaar hebt, geef je wel heel makkelijk de 2-0 weg." 

NAC kreeg twintig minuten voor tijd nog een penalty, maar tot overmaat van ramp werd die gemist. "Daarna viel de energie bij ons helemaal weg, terwijl de energie bij Excelsior toenam." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.