'Virgil van Dijk is nu de op vier na beste verdediger ter wereld'

27 augustus 2018 om 10:31
nl
Er komt maar geen einde aan de lofzang op de prestaties van Virgil van Dijk. Na de 1-0 zege van Liverpool op Brighton& Hove Albion van zaterdag werd de Bredase verdediger opnieuw overladen met complimenten.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Met Van Dijk als rustige, stabiele leider centraal in de achterhoede hielden The Reds afgelopen zaterdag tegen Brighton voor de zevende keer op rij de nul in een Premier League-wedstrijd voor eigen publiek. Dat was al twaalf jaar niet meer gelukt op het beroemde Anfield.

Sinds Liverpool Van Dijk begin dit jaar voor 85 miljoen euro overnam van Southampton grossiert de club in mijlpalen en records. Geen enkele club hield sinds januari vaker de nul in de Premier League en kreeg minder doelpunten te verwerken. Dit seizoen is Liverpool als enige club nog zonder tegentreffer. Het wordt in Engeland al het Virgil van Dijk Effect genoemd.

Wereldtop
Ook de makers van de immens populaire voetbalgame Pro Evolution Soccer hebben de ontwikkeling van Van Dijk niet gemist. Voor de nieuwe editie PES2019 behoort de 27-jarige Bredanaar zelfs tot de vijf beste verdedigers ter wereld: alleen de Spanjaarden Sergio Ramos en Gerard Piqué, de Duitser Mats Hummels en de Braziliaan Marcelo hebben een hogere waarde in het spel.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Van Dijk als een SUV
Van Dijk speelde tot nu toe achttien wedstrijden voor Liverpool in de Premier League. In die duels stapte de formatie van manager Jürgen Klopp elf keer zonder tegengoal van het veld, een duidelijke verbetering met de periode daarvoor. Toen was de defensie van The Reds regelmatig een gatenkaas.

Uiteraard is Van Dijk niet in zijn eentje verantwoordelijk voor de kracht in de achterhoede. De kwaliteiten van de uitstekende Braziliaanse doelman Alisson Becker helpen ook een handje. Maar duidelijk is dat van Dijk voor de broodnodige stabiliteit heeft gezorgd. 

Klopp kreeg dit weekend de vraag met welk type auto hij Van Dijk zou vergelijken. Het antwoord van de manager: een SUV. En dat klonk best logisch: inzetbaar op alle terreinen, houdt altijd overzicht, heeft een stoere uitstraling en beschermt tegen onverwachte klappen. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.