Eerste nederlaag TOP Oss en RKC, kaartenregen bij FC Den Bosch-Jong Ajax

31 augustus 2018 om 19:59
TOP Oss en RKC Waalwijk zijn hun ongeslagen status in de Keuken Kampioen Divisie kwijt. TOP verloor thuis van Cambuur, terwijl RKC op eigen veld het nakijken had tegen Sparta Rotterdam. Bij FC Den Bosch-Jong Ajax (1-1) werden liefst elf kaarten uitgedeeld.
Profielfoto van Ramon Min
Ramon Min

RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam 0-1
Na twee opeenvolgende zeges moest RKC tijdens de derde speelronde zijn eerste nederlaag slikken. Mohamed Rayhi zette de Rotterdammers na zeventien minuten op voorsprong, 0-1. Na rust kreeg RKC vanaf de strafschopstip een ideale kans om op gelijke hoogte te komen, maar Kevin Vermeulen faalde: zijn penalty werd gepakt door doelman Roy Kortsmit. De ploeg van trainer Fred Grim bleef aandringen, maar vond herhaaldelijk Kortsmit op zijn weg. Zodoende kwam er geen verandering meer in de score.

FC Den Bosch - Jong Ajax 1-1
De naam van scheidsrechter Mulder galmde regelmatig van de tribunes in Den Bosch. De arbiter trok deze avond liefst tien prenten en drukte zo een stempel op de wedstrijd. Na acht minuten was het al raak voor de thuisploeg: Stefano Beltrame opende de score, 1-0. Dat was de tweede dreun in korte tijd voor de Amsterdammers, die Noa Lang zagen uitvallen met een knieblessure.

Op slag van rust kreeg Oussama Bouyaghlafen de rode kaart na een opstootje en moest Den Bosch met tien man verder. Jurgen Ekkelenkamp bracht de Amsterdammers een kwartier voor tijd op gelijke hoogte: 1-1. Drie minuten later leek Ekkelenkamp de 1-2 binnen te koppen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo pakte Den Bosch het eerste punt in een thuiswedstrijd dit seizoen.

TOP Oss - SC Cambuur 1-3
Net als RKC had TOP Oss zijn eerste twee wedstrijden in winst omgezet. Tegen SC Cambuur ging de ploeg van trainer Klaas Wels voortvarend van start. Bryan Smeets zette de Ossenaren al in de veertiende minuut op voorsprong met zijn tweede competitietreffer van dit seizoen.

Vlak na rust kwam Cambuur langszij door een doelpunt van invaller Karim Rossi. Twee minuten voor tijd sloegen de bezoekers opnieuw toe en bracht opnieuw Rossi de stand op 1-2. Kort daarna volgde ook de 1-3, weer door Rossi. Dat betekende de eerste nederlaag van het seizoen voor TOP Oss.

FC Eindhoven - Almere City 0-2
FC Eindhoven verloor ook zijn derde wedstrijd van dit seizoen en is samen met Jong Utrecht nog puntloos. Uit een corner kwamen de bezoekers na rust op voorspong: Niek Vossebelt kopte ongehinderd raak, 0-1. Andreas Calcan verdubbelde de marge enkele minuten later met een lage schuiver, die houdbaar leek voor doelman Ruud Swinkels. De thuisploeg moest de laatste vijftien minuten verder met tien man: Alvin Daniels kreeg na een overtreding zijn tweede gele kaart van de avond.

Jong PSV - Helmond Sport 1-1
Bij Jong PSV was de miljoenenaankoop Maxi Romero weer van de partij. Hij was hersteld van een lichte blessure. Ook Cody Gakpo en Armando Obispo, regelmatig actief bij het eerste elftal, deden mee bij de Eindhovenaren. Het optreden van Romero bleef beperkt tot de eerste 45 minuten.

Pas acht minuten vóór tijd zette PSV zijn overwicht om in een voorsprong: Dirk Abels brak de ban, 1-0. Toch moesten de Eindhovenaren uiteindelijk genoegen nemen met een punt: ver in blessuretijd maakte Jeroen Verkennis gelijk, 1-1. Helmond Sport is zodoende nog ongeslagen dit seizoen: de ploeg speelde tot nu toe drie keer gelijk.

Statistieken en opstellingen vooraf:

TOP Oss en RKC Waalwijk zijn als enige Brabantse clubs nog zonder puntenverlies bij de start van de derde speelronde.

• FC Eindhovenaren gaat tegen Almere City FC op jacht naar zijn eerste punt(en) in dit seizoen. De ploeg van trainer David Nascimento verloor zijn eerste twee duels van achtereenvolgens Jong PSV en Go Ahead Eagles.

• TOP Oss won zijn laatste twee duels met SC Cambuur, nadat het daarvóór vier keer op rij verloor van de Friezen.