Kiki Bertens maakt indruk op US Open en laat Amerikaanse kansloos

30 augustus 2018 om 21:53
nl
Kiki Bertens heeft op overtuigende wijze de derde ronde gehaald van de US Open. De beste Nederlandse tennisster van dit moment stond tegen de Amerikaanse Francesca Di Lorenzo slechts drie games af: 6-2 6-1. Het is voor het eerst dat de 26-jarige Bredase in New York bij de laatste 32 speelsters zit.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

In de derde ronde neemt de als dertiende geplaatste Bredase het op tegen de 19-jarige Tsjechische Marketa Vondrousova, net als Di Lorenzo een linkshandige speelster.

Bertens bleef rustig
Di Lorenzo, de nummer 193 van de wereld, begon nog wel sterk en ze brak direct de service van Bertens. De Bredase bleef daar rustig onder en sloeg direct terug. Bij 3-2 en 5-2 pakte Bertens nogmaals de service van Di Lorenzo af.

De tweede set gaf een eenzijdig beeld. Bertens liep in korte tijd uit naar 4-0. Daarna verspeelde ze nog wel voor de tweede keer in de partij haar service, maar Bertens liet het daarna niet meer spannend worden.

'Steeds beter in partij'
"Ik ben superblij met deze overwinning. Het is altijd lastig om te spelen tegen iemand die je niet zo goed kent", zei Bertens in een eerste reactie tegen Eurosport. "Ze begon goed en fel, maar ik kwam steeds beter in de partij. Di Lorenzo ging steeds meer fouten maken.''

Bertens won anderhalve week geleden het prestigieuze toernooi van Cincinnati. Ze versloeg in de finale de Roemeense Simona Halep, de nummer één van de wereld. De pupil van coach Raemon Sluiter besloot zich na die indrukwekkende triomf af te melden voor het toernooi in New Haven, de laatste test voor de US Open. Bertens wordt nu gezien als een van de kanshebbers op de titel in New York.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.