Kip curry met pit

ROOSENDAAL - Het is vrijdag en dus tijd voor een recept van onze eigen kok Peter Kesseler uit Roosendaal. Deze keer een gerecht met pit: Kip curry.

Dit heb je nodig:

- 500 gram kippendijen
- 1 ui
- 1 rode spaanse peper
- stukje verse gember
- blik kokosmelk
- 3 teentjes knoflook
- verse koriander
- kerriepoeder
- witte rijst

Dit moet je doen:

Snijd de kip in blokjes. Sniper de ui en snij de knoflook, verse gember en rode peper fijn. Verwarm in de pan een eetlepel olie. Fruit hierin de knoflook, ui en rode peper.

Als de ui een beetje glazig is en je de knoflook begint te ruiken doe je ook de verse gember en een eetlepel kerriepoeder in de pan. Bak alles nog even aan en doen vervolgens de kippendijen in de pan. Als de kip bruin begint te worden voeg je de kokosmelk toe.

Laat alles lekket pruttelen totdat de kip gaar is. Ondertussen heb je tijd om de witte rijst te koken.

Voor de groente erbij kun je kijken wat er er nog in je koelkast ligt. Boontjes of worteltjes zijn erg lekker bij deze curry.

Meer over dit onderwerp:
RECEPTEN KIP CURRY PETER KESSELER
Deel dit artikel: