Verdachte (18) opgepakt voor zware mishandeling op Stratumseind, politie heeft mededaders op beeld

3 september 2018 om 12:43
nl
Een 18-jarige Eindhovenaar is maandagochtend aangehouden voor de zware mishandeling van twee mannen op het Stratumseind in Eindhoven. De politie zegt dat de andere verdachten van de mishandeling op beeld staan. Zij moeten zich melden op het politiebureau anders zullen de camerabeelden publiekelijk worden getoond.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In de vroege ochtend van zaterdag 14 juli, rond vijf uur, werden twee mannen van 28 en 30 jaar uit Eindhoven volgens de politie ‘ogenschijnlijk zonder enige reden’ zwaar mishandeld op het Stratumseind. Ze verloren daarbij allebei even het bewustzijn. In het ziekenhuis werden bij beide slachtoffers meerdere breuken geconstateerd, onder andere in het gezicht en aan de elleboog. 

Diezelfde nacht werden al twee verdachten opgepakt, maar een van hen bleek er niets mee te maken te hebben. De andere is gehoord en heeft een verklaring afgelegd. Hij is vrij maar nog wel verdachte in deze zaak.

Heftige beelden
De recherche startte na het zien van de heftige beelden van de mishandeling een uitgebreid onderzoek naar de andere daders. Te zien is dat zeker vijf mannen, waaronder de eerder aangehouden verdachte, inslaan op het tweetal en de slachtoffers schoppen. 

Foto’s van de verdachten zijn onder Eindhovense politiemensen verspreid. Dat heeft in elk geval geleid tot de aanhouding van de man van 18 uit Eindhoven maandagochtend.

Ook getuigen op beeld
Volgens de politie staan niet alleen de verdachten duidelijk op beeld, maar ook enkele getuigen. Onder wie twee vrouwen die alles gezien zouden hebben. De politie zou graag met hen in contact komen omdat zij wellicht de slachtoffers of de verdachten kennen en meer weten over wat er is gebeurd. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.