BredaPhoto staat er mooi op: deze 5 expo's mag je niet missen

6 september 2018 om 13:03
nl
De komende zeven weken staat Breda in het teken van het grootste fotofestival van de Benelux: BredaPhoto. Meer dan vijfenvijftig internationaal befaamde fotografen en opkomende talenten exposeren in het historische centrum van Breda en het hippe Belcrum- gebied. Met het festivalthema 'To Infinity and Beyond' als leidraad, tonen zij de impact van technologie op de mens en maatschappij.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

BredaPhoto staat bekend om zijn verrassende buitenexposities. Daarnaast wordt er geëxposeerd in de beeldende kunstinstellingen in de stad. Vijf locaties die u absoluut niet mag missen:

1. The Infinity Path
In samenwerking met het Rotterdamse architectenbureau MVRDV is op het Chassé-parkeerdek 'The Infinity Path' ontworpen. Dat is een tijdelijk fotomuseum in de openlucht van 500 meter lang en zes meter hoog.

 

2. Breda Botanique
Het voormalige Breda’s Museum is dit jaar het festivalhart. Zo wordt ‘de kuil’ voor Breda Botanique elk weekend door Bubbl overgenomen. In een grote opblaasbare tent maken bezoekers op een creatieve manier kennis met de oneindigheid van fotografie.

3. De Koepel
In de Koepelgevangenis staat een installatie waarin het werk van de Nederlandse fotograaf Geert van Kesteren de hoofdrol speelt. Hij belicht de relatie tussen mens, wetenschap en God.

 

4. Willemstraat
Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe rechtbank in Breda presenteren BredaPhoto en Stichting LawstreetBreda de tentoonstelling ‘Recht in Beeld’. Fotografen Ruben Vlijm en Carl Alexander geven in deze tentoonstelling hun visie op de toekomst van Het Recht.

5. Belcrum Beach
Vanaf de Koepel vaar je in een halfuurtje naar Belcrum Beach. Daar worden de foto's getoond op het aangelegde zandstrand.

Jaarlijks bezoeken meer dan 80.000 bezoekers heft fotofestival. De achtste editie van deze bijzondere fotografiespektakel is van 5 september tot en met 21 oktober 2018.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!