Waar zijn de Eindhoven-souvenirs op Eindhoven Airport? Overal staat Amsterdam op

7 september 2018 om 14:57 • Aangepast 20 november 2020 om 18:59
nl
Het Eindhovense raadslid Tjerk Langman van de Lijst Pim Fortuyn moest het met eigen ogen zien. Hij kon niet geloven dat er in de souvenirshop op Eindhoven Airport alleen maar petjes, molentjes en tassen met de vermelding Amsterdam te koop waren. "Ik kon alleen maar enkele koelkastmagneten met Eindhoven vinden", zegt een verblufte Langman.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"Ik heb meteen het bedrijf Aviflora gemaild met de opmerking dat hun assortiment in Eindhoven mij zo verbaast en dat Eindhoven-souvenirs gemist worden. Ik kreeg vervolgens een telefoontje van directeur De Boer. Die vond dat ik als raadslid me niet moest bemoeien met hun bedrijfsvoering. Mensen die zich stoorden moesten zelf maar een mailtje sturen met hun ongenoegen."

Inmiddels krijgt de verbazing van het raadslid op Facebook veel bijval. "Ik heb al verschillende kopietjes gekregen van mails richting Aviflora met het verzoek om ook Eindhovense souvenirs te verkopen."

De herinnering blijft
Er zijn veel redenen om Eindhoven ook aan te bieden als aandenken. "Er komen zoveel toeristen die niet op doorreis zijn naar Amsterdam. Het is ook een leuk aardigheidje om zelf mee te nemen op weg naar een verre vriend."

Bij het bedrijf Aviflora willen ze pas reageren als ze een inventarisatie gemaakt hebben van de mailtjes die nu binnenkomen. "We willen eerst nog eens met het raadslid praten. Het lijkt ons nu niet handig om daar nu al inhoudelijk op te reageren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.