Gezocht: kenners van het Brabantse Worstenbroodje

EINDHOVEN - Ben jij een echte kenner van het Brabants Worstenbroodje? Dan zijn we op zoek naar jou. Omroep Brabant zoekt namelijk leden voor de consumentenjury voor de verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019.

Heb je oog voor detail, weet je bijzondere smaken te waarderen en krijg je echt nooit genoeg van een Brabants Worstenbroodje, meld je dan aan vóór 28 september! Het inschrijfformulier vind je hier.

Het is al de 23e keer dat we op zoek gaan naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Professionele bakkers en slagers kunnen zich nog aanmelden tot 28 september. Voor de thuisbakkers en leerlingen staat de inschrijving open tot 18 januari 2019. Aan de jury de mooie en vooral smakelijke taak de worstenbroodjes van alle deelnemers te beoordelen. 

Workshops worstenbrood bakken
Nieuw dit jaar zijn de workshops worstenbrood bakken voor liefhebbers en thuisbakkers. Die workshops zijn dinsdagavond 13 november in Eindhoven (op twee locaties), Breda en Oudenbosch. Inschrijven hiervoor kan via: www.hetlekkerstebrabantseworstenbroodje.nl.

De finale vindt dit keer plaats op maandag 25 maart 2019. De bekendmaking van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 is op woensdag 27 maart. Onze eigen Miss Worstenbrood, Betty van den Oetelaar, zal de verkiezing weer op de voet volgen en verslag doen.

De wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Cingel College in Breda, Markland College in Oudenbosch, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.