Video

Kijk terug: de jaarlijkse dodenherdenking in Waalre

12 september 2018 om 19:45
nl
Brabant hield woensdagavond haar provinciale dodenherdenking. Alle Brabantse militairen en verzetsmensen die zijn gesneuveld sinds de Tweede Wereldoorlog worden herdacht. De ceremonie in de Sint Willibrorduskerk in Waalre was live te zien bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Een ontroerende moment was de voordracht van Ben Broek. Hij vertelde het verhaal van zijn opa Bram Arnouts die de oorlogsjaren als 13-jarige jongen beleefde. Bekijk hier zijn toespraak.



De gehele herdenkingsdienst in Waalre is in het onderstaande filmpje te zien. 

Wachten op privacy instellingen...


De provincie houdt sinds 2016 in september een eigen herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dat is historisch meer verantwoord. De bevrijding van Brabant begon immers op 17 september 1944 met operatie Market Garden. Eerst werd de Duitse bezetter uit Oost-Brabant verdreven en in de loop van oktober en begin november uit de rest van Brabant, behalve het Land van Heusden en Altena.

In de dagen voorafgaand aan deze dodenherdenking brengt Omroep Brabant een aantal persoonlijke verhalen over de oorlogstijd. Die zijn  terug te vinden op onze website. De uitzending van de dodenherdenking in Waalre wordt zaterdagmiddag om drie uur herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.