Amsterdamse tap kon Brabantse gezelligheid nauwelijks bijbenen op muziekfestival Vliegende Vrienden

15 september 2018 om 18:44
nl
Het muziekfestival Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! op het E3-strand in Eersel leek zaterdag te bezwijken onder haar eigen succes. De toeloop was zo groot dat de organisatie grote moeite had om het publiek te voorzien van voldoende pendelbussen, bier en toiletten. Ook de afvoer van de gasten via pendelbussen verliep chaotisch volgens bezoekers.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! is een combinatie van twee bestaande muziekevenementen: The Flying Dutch en De Vrienden van Amstel LIVE!. Volgens het affiche speelt het optreden zich af in Eindhoven dat volgens de organisatie meer naamsbekendheid geniet dan het E3-strand bij het Kempische dorpje Eersel.

Tappen
Zo zijn er wel meer zaken waar de organisatie steekjes liet vallen. De bierbrouwer die zijn naam voor een fors bedrag leent aan het festival, mocht in ruil daarvoor de tap bedienen. Maar de Amsterdamse bierkraan wist volgens sommige bezoekers geen gelijke tred te houden met de Brabantse gezelligheid.

Tekst gaat verder onder deze tweets.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Behalve de trage biertap, klaagden bezoekers over het geringe aantal toiletten op het festivalterrein. 

Wachten op privacy instellingen...

Tel daarbij de gebruikelijke verkeersdrukte, parkeerproblemen en gebrek aan pendelbussen op en het plaatje is voor een aantal bezoekers  in Eersel compleet... 

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de organisatie en politie was er geen sprake van chaos. "Er kwamen 43.000 bezoekers en dat is volgens de vergunning, dus er waren niet te veel mensen", zei een woordvoerder zaterdagmiddag. 

Een bezoeker meldde dat veel mensen eerder vertrokken vanwege de drukte en het lange wachten op een biertje. "We moesten 45 minuten wachten op een biertje. Toen we aan de beurt waren , wilden we er veel tegelijk bestellen, maar dat kon niet. De bekertjes waren op." 

Helikopter
Toch kon dit de sfeer niet bederven voor een groot deel van het publiek. Zij zagen een keur aan Nederlandse artiesten komen en gaan per helikopter. De optredens zorgden er voor dat de meeste bezoekers zich prima vermaakten. De muzikanten traden dezelfde dag ook op in Zwolle en Amsterdam. 

Wachten op privacy instellingen...

De line-up telde onder meer Anouk, Douwe Bob, DI-RECT, Typhoon, Nick& Simon, Chef’Special, Xander de Buisonjé, André Hazes, Bløf, VanVelzen, Guus Meeuwis, Jeroen van Koningsbrugge, Rowwen Hèze, Broederliefde, Diggy Dex, Lil’ Kleine en een aantal DJ's.

Vliegende Vrienden ging van start om twaalf uur 's middags. Het laatste slotakkoord was rond elf uur in de avond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.