Willem II pakt een punt tegen Excelsior na krankzinnige slotfase: Sol en Kristinsson scoren

15 september 2018 om 20:08
Willem II maakte zaterdagavond niet de mooiste doelpunten tegen Excelsior, maar het waren wel hele belangrijke doelpunten. Fran Sol en Kristófer Kristinsson maakten in respectievelijk minuut 86 en 88 de Tilburgse doelpunten. Die waren nodig om een gelijkspel uit het vuur te slepen. In een krankzinnige slotfase hadden beide ploegen nog kans op de overwinning, maar uiteindelijk bleef het 2-2.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

AFGELOPEN! Willem II knokt zich terug na een 0-2 achterstand en sleept een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

Bekijk hieronder nog eens het live-verslag terug.

De blessuretijd bedraagt vier minuten.

'88 Doelpunt Willem II! Wat een veerkracht toont Willem II. Binnen twee minuten scoort de ploeg van Adrie Koster twee keer. Kristófer Kristinsson maakt zijn eerste goal. Kan Willem II dan toch nog drie punten pakken?

Tekst gaat verder onder de tweet.

'86 Doelpunt Willem II! Wie anders dan Fran Sol? De Spanjaard maakt zijn vijfde goal: 1-2. Kan het dan toch nog?

'82 Doelpunt Excelsior. Het lijkt over en sluiten in Tilburg. Excelsior komt op 0-2. Uit een korte corner kan Denis Mahmudov vanaf randje zestien vrij uithalen en in de korte hoek klopt hij Wellenreuther.

Nog minder dan een kwartier in Tilburg.

'72 Bijna de gelijkmaker! Fernando Lewis kopt een corner net voorlangs.

'70 Willem II moet nu natuurlijk wel oppassen voor de counter van Excelsior. Elías Már Ómarsson kreeg net de kans om Excelsior op voorsprong te schieten.

Er gebeurt genoeg nu in Tilburg. Willem II zet aan en Daniel Crowley probeert het van afstand maar zijn schot gaat rakelings naast. Vurnon Anita komt in de ploeg voor Elmo Lieftink en ook Kristófer Kristinsson komt in het veld. Damil Dankerlui gaat naar de kant. Willem II met drie verdedigers verder!

'63 Daar komt Willem II goed weg. Middenvelder Schouten stift de bal op de bovenkant van de lat. Willem II lijkt niet bij machten om Excelsior pijn te doen. De Rotterdammers hebben het niet moeilijk met de thuisploeg.

Willem II gaat door met waar het voor de rust mee was begonnen: druk zetten. Ditmaal is het Araz Özbiliz die kan schieten, maar de Armeen schiet wat onbesuisd.

'46 De tweede helft is begonnen.

Het is rust in Tilburg. Willem II komt meer in de wedstrijd, maar scoren lukt de ploeg van Adrie Koster niet. Luigi Bruins zette Excelsior op 0-1 na iets meer dan een halfuur.

'39 Willem II dringt wat meer aan. Een goede actie van Avdijaj die uiteidenlijk de bal goed terug legt op Araz Özbiliz. Het schot van de Armeen wordt van richting verandert en de corner die daarop volgt levert niks op voor Willem II.

'36 Een teken van leven van Willem II. Spits Fran Sol kopt een voorzet vanaf links in de handen van Excelsior-doelman Sonny Stevens.

'31 Doelpunt Excelsior. De Rotterdammers komen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Luigi Bruins. Willem II-middenvelder Elmo Lieftink gaat in de fout en legt de bal precies voor Bruins in de zestien. De nummer tien van Excelsior laat daarna Willem II-goalie Wellenreuther kansloos.

Na 25 minuten is de wedstrijd in balans. Beide ploegen creëren geen echte grote kansen.

'16 Daar komt Willem II goed weg. Luigi Bruins lijkt in een keer uit te kunnen halen, maar scheidsrechter Danny Makkelijk loopt een beetje in de weg voor de middenvelder van Excelsior. Daardoor duurde het net wat langer voor Bruins kon uithalen. Zijn schot ging uiteindelijk over.

'11 Ook Excelsior kruipt nu wat meer uit de schulp. De ploeg van Adrie Poldervaart dringt wat meer aan en dat levert een corner op.

'3 Eerste gevaar is van Willem II. Fran Sol krijgt alleen zijn teen tegen de bal en daardoor kan doelman Sonny Stevens van Excelsior de bal makkelijk oppakken.

'1 De bal rolt in Tilburg!

Willem II-watcher Fabian Eijkhout over de vijfde wedstrijd van de Tilburgers. "De meeste spelers van de Tilburgse club hadden in de interlandperiode een paar vrije dagen. Aanvallers Donis Avdijaj en Aras Özbiliz hadden dat niet, die kwamen in actie voor hun land. Ze zijn met een goed gevoel teruggekomen. Avdijaj kwam twee keer in actie voor Kosovo en pakte in de Nations League vier punten. Özbiliz won en verloor een keer, hij leverde twee assists.

Het zijn twee spelers die een belangrijke rol kunnen spelen tegen Excelsior, met hun aanvallende impulsen voor de ploeg van Koster. De trainer wil naar voren voetballen, zeker in eigen huis. Daarbij zal de wedstrijd tegen Heracles Almelo als basis dienen. Ik verwacht een overwinning voor de thuisploeg, 3-1."

Willem II begint zaterdag aan een serie wedstrijden waarin het punten moet pakken. Na Excelsior volgen in de eredivisie twee uitwedstrijden, tegen Fortuna Sittard en De Graafschap. Met tussendoor een bekerwedstrijd tegen FC Volendam. Wedstrijden tegen clubs die je eigenlijk allemaal in mag schatten als ‘mindere ploegen’. Maar dat is op papier.