TOP Oss nog altijd best presterende Brabantse club in Keuken Kampioen Divisie

21 september 2018 om 19:30
TOP Oss heeft vrijdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. Daarmee is de ploeg van Klaas Wels nog altijd de best presterende Brabantse ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Verder speelde FC Eindhoven ook doelpuntloos gelijk, uit bij Roda JC. Dat betekende het eerste punt van de Eindhovenaren dit seizoen. Bekijk hieronder het overzicht van de gespeelde wedstrijden.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

TOP Oss - Sparta Rotterdam (0-0)
Voorafgaand aan deze wedstrijd vond een prachtig eerbetoon plaats voor de slachtoffers en nabestaanden van het spoordrama in Oss. Na een indrukwekkende minuut stilte werd er ook nog gevoetbald, maar beide ploegen creëerden weinig kansen in de eerste helft. Bryan Smeets was nog nog het dichtst bij de openingstreffer, maar beide ploegen gaan met een gelijke stand de rust in.

De tekst gaat verder onder de tweet.

In de tweede helft drukt Sparta TOP Oss meer en meer naar achteren. Het was aan doelman Nick Olij te danken dat de ploeg van Klaas Wels op gelijke hoogte bleef staan. Beide ploegen kregen nog wat kleine kansjes in de laatste tien minuten, maar het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

Helmond Sport - NEC (2-3)
Anass Achabar opende op prachtige wijze de score. De spits van NEC maakte een voorzet van Brahim Darri met een fantastische omhaal af. Doelman Stijn van Gassel van Helmond Sport zat er nog aan, maar was kansloos. De man van de assist, Darri, maakte er na 32 minuten 0-2 van. Helmond Sport kwam net voor rust terug in de wedstrijd. Zeldenrust benutte een penalty.

Al vroeg in de tweede helft kwam Helmond Sport langszij. Het was opnieuw Zeldenrust die scoorde en daarmee zorgde hij voor een klein Helmonds feestje. Dat feestje werd verstoord na 78 minuten, toen Achabar zijn tweede van de avond maakte en de 2-3 op het scorebord zette. Helmond Sport blijft dus steken op drie punten.

FC Den Bosch - Almere City FC (1-4)
De problemen voor Den Bosch stapelden zich al vroeg op. De bezoekers kregen al na tien minuten een strafschop en de man die de pingel veroorzaakte kon ook al meteen gaan douchen. Scheidsrechter Nagtegaal twijfelde niet en toonde verdediger Kersten de rode kaart. Ex-Bosschenaar Niek Vossebelt benutte de strafschop. Maar met een man minder kwam de ploeg van Wil Boessen wel op gelijke hoogte: Sappinen maakte na achttien minuten de 1-1.

In de tweede helft kwam Den Bosch na 70 minuten komt toch weer op achterstand en weer was Vossebelt de doelpuntenmaker: 1-2. Een kleine tien minuten later zorgde Almere-speler Soleri voor de definitieve beslissing. Uit een vrije trap kopte de aanvaller de 1-3 tegen de touwen. Ricardo Kip maakte het allemaal nog wat erger voor Den Bosch. De veelzijdige middenvelder zorgde voor het slotakkoord en zette de eindstand op het scorebord: 1-4.

Roda JC - FC Eindhoven (0-0)
FC Eindhoven heeft het eerste punt van het seizoen binnen weten te halen. De ploeg van David Nascimento mag daarvoor doelman Ruud Swinkels voor bedanken. De ervaren goalie stond meerdere malen in de weg en was met enkele goede reddingen hoofdverantwoordelijk voor het eerste punt van het seizoen.

Jong PSV - FC Volendam (1-0)
De Eindhovenaren speelden beter in de eerste helft en kregen ook twee grote kansen. Maar de ploeg van Dennis Haar kon de score niet openen in de eerste helft. Maar al vroeg in de tweede helft was het wel raak. Gody Gakpo tikte na een voorzet van Mathias Verreth de bal achter de Volendam-doelman. Verder dan dat kwam Jong PSV niet en dus konden de drie punten bijgeschreven worden.

RKC Waalwijk - Jong AZ (2-2)
De thuisploeg kwam al na 23 seconden (!) op voorsprong. Spits Mario Bilate ging alleen op de doelman van Jong AZ af en maakte zijn derde van het seizoen na een glijpartij in de verdediging van Jong AZ. Maar een paar minuten later was het alweer gelijk. Reijnders mocht vrij doorlopen tot aan de zestien en punterde de 1-1 tegen de touwen.

RKC gaf de vroege voorsprong na bijna een uur spelen uit handen. Jong AZ-spits Druijf maakte de 1-2. Na 83 minuten werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt wegens spreekkoren aan het adres van de scheidsrechter, maar na de korte pauze wist de thuisploeg toch nog gelijk te maken. Het was uiteindelijk Nikki Baggerman die in 92ste minuut de 2-2 wist te maken. RKC heeft nu zeven punten binnen na zes wedstrijden.