Jager (60) wordt stroper en mishandelt boswachter die zegt dat hij niet op vossen mag schieten

23 september 2018 om 10:51
nl
Een boswachter is zaterdagavond mishandeld en bedreigd door een voormalige jager die zijn jachtakte heeft moeten inleveren. Dit gebeurde op een veld aan de Elshoutweg in Etten-Leur.
Geschreven door

De boswachter zag de man -die een jachtgeweer bij zich had- toen hij rond zes uur 's avonds zijn dagelijkse ronde door het buitengebied maakte. Hij wist dat de jachtakte van de 60-jarige man uit Etten-Leur na een eerder incident was ingetrokken. Hij was daar als toezichthouder van Staatsbosbeheer namelijk bij betrokken.  

De oud-jager vertelde de toezichthouder dat hij aan het jagen was op vossen. Hij kreeg daarop te horen dat hij helemaal geen geweer mocht hebben en dat hij zou worden aangehouden.

'Ik sla je kapot'
Hierop pakte de voormalige jager zijn krukje van de grond en riep: "Ik sla je kapot." Vervolgens sloeg hij met de kruk in de richting van het hoofd van de boswachter. Die kon de klap met zijn armen opvangen. Tijdens de worsteling die ontstond, lukte het de toezichthouder de kruk weg te slingeren. 

Uiteindelijk rende de verdachte van het maisveld en ontsnapte hij met zijn wagen. Gewaarschuwde agenten wisten de man korte tijd later met zijn auto op de Veenstraat aan de kant te zetten. Hij is in de cel gezet en wordt verdacht van bedreiging, mishandeling, verboden wapenbezit en overtreding van de Natuurbeschermingswet. Bij zijn aanhouding werd het geweer niet meer gevonden.

Revolver
Zondag werd het huis van de verdachte doorzocht.  Daarbij werd een revolver en hagelpatronen in verschillende kalibers aangetroffen.Ook is een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. De jager moet in januari voor de rechter verschijnen. Tot die tijd heeft hij een contact- en gebiedsverbod.

Ook het huis van een andere jager, een 45-jarige man uit Etten-Leur, werd doorzocht. De wapenkluis in de garage van de man stond vol met doosjes hagel- en kogelpatronen. Ook werd een alarmpistool met 15 knalpatronen gevonden. De spullen zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geen jager maar stroper
Boswachter Frans Kapteijns kijkt niet op van het incident: "De maatschappij wordt steeds agressiever en dat zie je ook terug in het buitengebied. Een goede vriend van mij is een tijd geleden nog geslagen met een hondenriem."

Ook bevestigt hij dat jagen zonder jachtakte gelijk staat aan stropen. "Ook al heb je die akte wel ooit gehad. Heel simpel: iemand die zonder vergunning op dieren schiet, is een stroper."

Verwondingen
De boswachter liep door de mishandeling verwondingen op aan zijn gezicht en zijn linkerhand. Het slachtoffer klaagde ook over hoofdpijn. Hij moest voor een behandeling naar de dokter.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.