Video

Hier drink je het beste bakske koffie van Brabant

25 september 2018 om 06:17
nl
De beste koffie drink je in onze provincie bij Drab Coffee in Den Bosch. Dat blijkt uit de Koffie Top 100 die is opgesteld door Misset, een multimediaplatform voor de horeca. Drab eindigt in de landelijke lijst op plek vier. De ‘nieuw ruig’-koffiebar, zoals de jury Drab omschrijft, wordt in de jaarlijkse lijst op de voet gevolgd door Koffie bij Teun in Breda.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De koffiebar in Breda heeft plek vijf toebedeeld gekregen. Als derde van onze provincie is Coffeelovers Van Piere in Eindhoven geëindigd. In de landelijke lijst komt de Eindhovense koffiebar uit op plek dertien.

'Vloeibare nutella'
"Dit is hoe filterkoffie moet zijn", oordeelt de jury wanneer eigenaar Merijn Kuiper van Drab in Den Bosch hen een kop koffie voor zet. En de cappuccino die de jury in de koffiebar drinkt, wordt getypeerd als ‘vloeibare nutella: zoet, hazelnoot en chocolade’. 

Wachten op privacy instellingen...

“Ik denk dat precisie, alles afwegen en een hoop gezelligheid eromheen zorgt voor het lekkerste bakkie koffie', aldus Merijn Kuijper. "Het is een beleving."

"We zijn nog geen twee jaar open, maar onze vaste gasten vinden onze koffie wel de lekkerste. We werken met een branderij uit Nijmegen, die werken alleen met koffies van de hoogst haalbare kwaliteit. We hebben bonen uit verschillende landen, zodat we voor iedereen een lekker bakje koffie kunnen zetten.”

Zo komt de lijst tot stand
Voor de beste koffie van Nederland moet je in Amersfoort zijn. Bij Boot Koffie om precies te zijn.  De Koffie Top 100 is voor de zevende keer samengesteld. Om tot de lijst te komen zijn honderden koffiebedrijven in drie rondes bezocht door een vakjury en de hoofdjury. Zij proefden samen ruim duizend koppen koffie, zo legt organisator Misset uit.

Om in aanmerking te komen voor een notering in de lijst moet een koffiebar worden aangemeld. Dit gebeurt door Nederlandse koffiebranders, maar ook kunnen bedrijven zichzelf aanmelden om mee te doen aan de test.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.