Roekeloze snelheidsduivel door politie klemgereden na wilde achtervolging met ruim 220 per uur

28 september 2018 om 10:32
nl
De politie heeft donderdagavond na een achtervolging een roekeloze snelheidsduivel aan de kant gezet op de A59 bij Den Bosch. De man reed onder andere met 220 kilometer per uur over de Midden-Brabantweg (N261) en botste in Waalwijk ook nog eens tegen een andere auto. De man is aangehouden en zit vast.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De achtervolging begon rond halftwaalf in Tilburg. Agenten wilden hem daar op de Ringbaan-Oost de kant zetten vanwege roekeloos rijgedrag. Dat teken negeerde en hij reed vol gas via de Midden-Brabantweg (N261) richting Waalwijk. Volgens de politie haalde hij snelheden van ruim 220 kilometer per uur, waar maximaal 100 kilometer per uur is toegestaan.

Via de A59 kwam hij vervolgens in Waalwijk terecht. "Ook hier werden hoge snelheden gehaald en volgde een doldwaze rit in Waalwijk", schrijft de politie op Facebook. De man is hier tegen een andere auto aan gebotst en vervolgens doorgereden.

Rijbewijs in beslag genomen
Uiteindelijk kon de man op de A59 bij Den Bosch worden klemgereden door meerdere politiewagens. Daar is hij aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd zijn auto is in beslag genomen.

Waarom de man in eerste instantie het stopteken negeerde is nog niet bekend, laat de politie vrijdag weten. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.