'Fabrikant wil Stint snel terug op de weg'

5 oktober 2018 om 06:37
nl
De fabrikant van de Stint hoopt dat de elektrische bolderkar binnenkort weer de weg op mag. Dat zegt directeur Edwin Renzen in een interview met NRC. “We hopen de komende weken met steun van velen, ook van de kinderopvang, de weg weer op te kunnen."
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De directeur is het niet eens met de beslissing van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de voertuigen vooralsnog niet meer op de weg toe te laten. Volgens Renzen is het besluit niet goed onderbouwd, maar dat betwist minister Cora van Nieuwenhuizen. Volgens haar is het besluit 'zorgvuldig' genomen.  

Nieuwe feiten
"Ik heb me gebaseerd op een advies van de inspectie, waarin nieuwe feiten stonden", zegt ze vrijdag. De minister benadrukte nogmaals dat er sinds de introductie van de Stint technische wijzigingen zijn doorgevoerd door de fabrikant, waarvan het ministerie en de Inspectie Leefomgeving en Transport niet op de hoogte werden gesteld. 

Het besluit om de elektrische bolderkarren te verbannen van de weg heeft grote gevolgen voor zijn bedrijf. “Alles ligt stil. We hebben geen inkomsten meer. Maar we willen niet afgeserveerd worden”, aldus Renzen in de krant. Directeur Edwin Renzen gaf eerder al aan over het verbod met het ministerie in gesprek te willen

'Niet het einde van bedrijf'
Hoelang zijn bedrijf het volhoudt, weet hij niet. “Ik beschouw het rijverbod niet als het einde van het bedrijf. Zo wil ik niet denken.”

In Oss kwamen vier kinderen om het leven toen de Stint waarin zij zaten met een trein in botsing kwam. Een meisje en een begeleidster raakten zwaargewond.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.