Video

Kwakkelend NAC lijdt op bezoek bij FC Utrecht zesde competititienederlaag op rij

5 oktober 2018 om 19:48
nl
NAC Breda heeft vrijdagavond een 2-1 nederlaag geleden op bezoek bij FC Utrecht. Met de zesde competitienederlaag op rij heeft de zwalkende ploeg van trainer Mitchell van der Gaag zijn slechtste reeks sinds het seizoen 1998/99 neergezet. In die jaargang verloor NAC ook zes keer op rij en eindigde het als laatste in de Eredivisie.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

NAC speelde, zeker voor rust, heel erg slordig. Het aantal foute passes was niet op een paar handen te tellen. Het aantal Bredase kansen was daarentegen wél heel makkelijk te tellen. 

Dat het lang 0-0 bleef, lag aan de eveneens slordige Utrecht-aanvallers én aan NAC-keeper Benjamin van Leer, die een paar mooie reddingen in huis had. 

Discutabel
Op slag van rust kwam Utrecht dan toch op voorsprong, maar de manier waarop was nogal discutabel. Scheidsrechter Kuipers zag als enige een overtreding van Koch op Gustafson. Zelfs na het bekijken van de VAR-beelden kwam de scheids niet op z’n beslissing terug. Gustafson schoot de penalty zelf binnen: 1-0.

Kansjes op gelijkmaker
Na rust maakte diezelfde Gustafson er 2-0 van en daarna had Utrecht moeten uitlopen naar een veel grotere voorsprong. Maar geheel tegen de verhouding in werd het 2-1 via Rosheuvel. Die leek buitenspel te staan, maar na bestudering van de beelden door de VAR werd het doelpunt toegekend. Daarna kreeg NAC zowaar nog wat kansjes op de gelijkmaker, maar die zou wel heel erg onverdiend zijn geweest.

Wachten op privacy instellingen...

LEES HIER DE LIVE UPDATES TERUG:

Afgelopen! NAC verliest verdiend in Utrecht en blijft hekkensluiter. Eindstand: 2-1.

90. Ilic claimt een penalty namens NAC, de VAR gaat ernaar kijken, maar er blijkt niets aan de hand.

90. Sidney van Hooijdonk komt er nog in in de 90ste minuut. Kan hij nog iets forceren bij zijn debuut voor NAC?

86. We krijgen een slotoffensiefje van NAC. Bij FC Utrecht begint het te piepen en kraken achterin.

83. NAC wordt iets sterker in het laatste kwartier. Niet dat de 2-2 in de lucht hangt, maar bij Utrecht beginnen ze foutjes te maken. De grootste NAC-kans tot nu toe is voor Te Vrede, maar Utrecht-keeper Jensen kan redden met zijn been.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

77. FC Utrecht-keeper Jensen laat de bal los en zowaar kan Te Vrede bijna bij de bal komen. Het zou zwaar tegen de verhouding in zijn, maar een puntje voor NAC zou nog kunnen...

73. Ook na 2-1 blijven de grootste kansen voor FC Utrecht. Kerk kan schieten na slecht uitverdedigen. Zijn schot wordt aangeraakt en gaat net naast.

64. Vanuit het niets is het 2-1. Rosheuvel scoort, maar het rook naar buitenspel. De VAR keurt de goal goed. Opeens is NAC weer terug in de wedstrijd.

64. DOELPUNT NAC!

62. En weer een goeie redding van Van Leer, nu met z'n voeten. Het had al zomaar 5-0 kunnen zijn.

56. Van Leer staat goed te keepen. Weer kan een Utrecht-speler vrij inkoppen, maar de keeper van NAC tikt de bal tot corner.

54. Zowaar een kansje voor Rosheuvel. Hij krijgt de bal van een Utrechter en mag schieten, maar z'n schot gaat een metertje voorlangs.

52. Na de 2-0 lijkt NAC helemaal van slag. Van der Streek kan vrij inkoppen, maar raakt de lat.

48. Gustafson knalt de 2-0 in de kruising. Mooie goal. Van Leer kansloos. Tweede doelpunt van de avond voor de Zweed.

48. DOELPUNT FC UTRECHT!

Wachten op privacy instellingen...

 

RUST En met die 1-0 stand gaan we rusten. Van der Gaag zal iets moeten veranderen als NAC vanavond nog wil gaan scoren...

45. De thuisploeg komt op 1-0 door Gustafsson, die de penalty benut.

45. DOELPUNT FC UTRECHT!

45. Maar de VAR gaat ernaar kijken. Leek niet weinig aan de hand. Scheidsrechter Björn Kuipers kijkt eens goed naar de beelden en vindt het nog steeds een penalty.

45. Penalty voor FC Utrecht!

43. Paal! Weer ontsnapt NAC aan een achterstand. Een kopbal stuitert via de paal terug het veld in.

33. Joris van Overeem kan namens Utrecht vanaf drie meter vrij inkoppen, maar hij kopt de verkeerde kant op. Daar komt NAC goed weg.

31. Eindelijk een keer een goede steekpass op Rosheuvel. Die legt terug op invaller Ilic, maar die bal komt dan weer net niet aan. En amper een halve minuut later is er een NAC-voorzet richting een deel van het veld waar niemand staat. Nee, erg lekker loopt het nog niet bij de geelzwarten...

28. Op dat kansje van Mühren na heeft NAC nog niet veel laten zien. Af en toe zijn er countermogelijkheden, maar die worden zonder uitzondering slecht uitgespeeld.

23. Conclusie na een kwart wedstrijd: het spelniveau past bij de plek op de ranglijst van deze twee clubs.

17. Vroege wissel bij NAC. Robert Mühren gaat geblesseerd naar de kant. Luka Ilic is z'n vervanger.

15. Wereldredding van Benjamin van Leer op een knal van Urby Emanuelson! Als Van Leer die bal niet net naast had getikt, was dit het doelpunt van de week geweest.

13. FC Utrecht is het sterkst in het eerste deel van de wedstrijd. Sander van der Streek kopt net naast na een strakke voorzet van Kerk.

5. En na vijf minuten ook de eerste kans voor NAC: na een actie van Rosheuvel schiet Mühren een metertje over.

2. We zijn nog geen twee minuten onderweg en het staat al bijna 1-0 voor FC Utrecht. Simon Gustafson schiet, via Menno Koch hobbelt de bal naast.

1. De bal rolt in de Galgenwaard!

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

VOORAF:

Statistieken en opstellingen

NAC verloor zijn laatste vijf Eredivisieduels. Een dergelijke zwakke reeks zetten de Brabanders voor het laatst in het seizoen 1998/99 neer. Destijds, in het jaar dat de ploeg degradeerde, leed NAC zelfs zes nederlagen op rij.

NAC won maar één van zijn laatste zeventien uitwedstrijden in de Eredivisie, tegen zes gelijke spelen en tien nederlagen. 

Sinds 2015 won NAC welgeteld drie van zijn 29 uitwedstrijden op het hoogste niveau: dat gebeurde tegen FC Utrecht (3-4), Feyenoord (0-2) en ADO Den Haag (0-2).

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!