Politie veegt Markt in Roosendaal schoon na vechtpartijen tijdens 'zeer onrustige uitgaansnacht'

ROOSENDAAL - Op de Markt in Roosendaal moest de politie vrijdagnacht meerdere keren ingrijpen bij vechtpartijen. Hierbij werd ook een politiehond ingezet.

Een woordvoerder namens de politiehondenvereniging spreekt van een 'zeer onrustige uitgaansnacht'. "Uiteindelijk hebben we op linie de Markt en de omgeving 'schoongeveegd."

Uitdagen
"Het duurde overigens niet de hele nacht, maar ongeveer een uur", laat een politiewoordvoerster weten. Beveiligers van een café hadden de politie gewaarschuwd dat  er twee groepen elkaar de hele avond aan het uitdagen en opzoeken waren. "Er heerste een vervelende sfeer. Toen de stappers de kroeg verlieten, escaleerde de situatie." 

Omdat de politie al gewaarschuwd was, kon er snel actie worden ondernomen. "De beschikbare eenheden zijn opgeroepen om naar de Markt in Roosendaal te gaan om de openbare orde daar weer te herstellen. Dat lukte door de inzet van veel politiemensen en politiehonden. Een paar mensen werden met een wapenstok geslagen." 

'Er hing een rotsfeer'
Een man  die de boel constant bleef ophitsen, is door agenten uit de groep gehaald. Hij wilde niet meewerken en wegerde zijn ID-bewijs te laten zien. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om een 22-jarige man uit Steenbergen. Daarna werd het weer rustig op de Markt. 

Niet veel later kreeg de politie te horen dat er door waarschijnlijk dezelfde twee groepen werd gevochten op het parkeerterrein bij het Emile van Loonpark. Daarop gingen de agenten ook daar naartoe. "Zagen niets dat ook maar in de verste verte leek op een vechtpartij, maar er hing nog steeds een rotsfeer", vertelt de politiewoordvoerster. "De agenten hebben zich een minuut of twintig zichtbaar opgehouden in de buurt van en op het parkeerterrein. Uiteindelijk koos iedereen eieren voor zijn geld en vertrok iedereen." 

Rust
Eind juli moest de politie ook al ingrijpen na een massale vechtpartij op de Markt. Bij die vechtpartij raakte een 20-jarige man uit Roosendaal gewond. Hij moest in een ziekenhuis behandeld worden. 

Voor deze vechtpartij werd die nacht een 17-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden en een dag later nog vier jongeren, uit Roosendaal en Dordrecht. 

Meer over dit onderwerp:
VECHTPARTIJEN UITGAANGEWELD ROOSENDAAL
Deel dit artikel: