PSV wint eenvoudig van VVV, achtste competitiezege op rij voor Eindhovenaren

6 oktober 2018 om 19:07
De perfecte eredivisiereeks van PSV blijft voorlopig staan. Zaterdagavond was de ploeg van trainer Mark van Bommel met 4-0 te sterk voor VVV. In eigen huis waren Hirving Lozano (twee keer), Luuk de Jong en Guti trefzeker.

In de eerste helft was al een duidelijk krachtsverschil te zien op het veld in het Philips Stadion. Het duurde uiteindelijk tot minuut 34 voor de eerste goal een feit was. Hirving Lozano was uiteindelijk de speler die de score opende.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft weet Luuk de Jong de score te verdubbelen. Doelman Lars Unnerstall, door VVV van PSV gehuurd, speelde een uitstekende wedstrijd. De Duitser ging in aanloop naar de 2-0 echter wel in de fout. Hij stompte een bal slecht weg, uit de volgende aanval kopte De Jong raak. In de absolute slotfase tilden invaller Guti en Lozana vanuit een strafschop de stand nog naar 4-0.

Het is voor PSV de achtste overwinning op rij in de eredivisie, met een doelsaldo van +27. Cijfers waar alle andere clubs in de eredivisie jaloers op zijn. Voor Steven Bergwijn was het zijn vijftigste eredivisiezege met PSV.

Omroep Brabant hield de wedstrijd live bij, lees de blog hieronder terug.

AFGELOPEN! PSV wint vrij eenvoudig van VVV. In de slotfase lopen de Eindhovenaren nog uit naar een ruime score: 4-0. De teller staat na acht wedstrijden op de maximale 24 punten.

'90 DOELPUNT. Een vierde treffer voor PSV. Hirving Lozano benut een strafschop en brengt de thuisploeg op 4-0.

'87 DOELPUNT. PSV vergroot de voorsprong in het slot van de wedstrijd. Érick 'Guti' Gutiérrez krijgt de bal van Steven Bergwijn, de invaller schuift de bal vervolgens simpel in het doel.

'80 Met deze stand en het spelbeeld kan Mark van Bommel andere spelers wat speeltijd gunnen. Angelino gaat naar de kant, Aziz Behich is zijn vervanger. Eerder kwam Érick 'Guti' Gutiérrez ook al binnen de lijnen, als vervanger van Gaston Pereiro.

'75 De wedstrijd lijkt gespeeld. PSV is op het gemak op zoek naar een derde treffer, zonder dat het echt grote kansen krijgt na de 2-0. VVV komt er niet uit. Doelman Jeroen Zoet komt amper aan de bal.

64' DOELPUNT. Lars Unnerstall keept een uitstekende wedstrijd, maar werkt een bal nu niet goed weg. Uiteindelijk komt de bal in de aanval die volgt bij Luuk de Jong, de spits scoort de tweede PSV-treffer.

'63 Weer een kans voor PSV. Na een goede combinatie tussen Steven Bergwijn en Luuk de Jong haalt eerstgenoemde uit. Zijn schot gaat echter recht op Lars Unnerstall af. De Duitse goalie blijft staan en voorkomt zo een tweede treffer.

'61 Kans voor PSV. Steven Bergwijn krijgt de bal van Hirving Lozano. Na een mooie schijnbeweging heeft de buitenspeler ruimte voor een schot. Even lijkt Bergwijn de bal in het dak van het doel te schieten, maar het is niet meer dan het zijnet. Het blijft bij een kleine voorsprong: 1-0.

'53 Het spel ligt in de beginfase van de tweede helft meer stil dan wenselijk. VVV maakt er een fysieke wedstrijd van en scheidsrechter Siemen Mulder laat dat toe.

'48 Mark van Bommel is weer boos op de arbitrage. Jerold Promes maakt een harde overtreding op Hirving Lozano. Siemen Mulder geeft geel, waar iedereen in Eindhoven schreeuwt om een rode kaart. Er wordt gekeken naar de beelden, maar de kleur van de kaart verandert niet meer.

'46 Na een zeer zwakke pass van Jorrit Hendrix is Nick Viergever te laat, Jay-Roy Grot krijgt daardoor binnen een halve minuut van de aftrap een kans om de 1-1 te maken. Het schot van de spits gaat echter voorlangs.

Rust: na een leuke eerste helft gaan PSV en VVV richting kleedkamer met een 1-0 stand. Hirving Lozano maakte na ruim een half uur spelen de voorlopig enige treffer.

'37 Jorrit Hendrix probeert het van grote afstand. Hij speelt eerst Jay-Roy Grot uit, het schot dat daarna volgt vliegt hoog over het VVV-doel.

'34 DOELPUNT. PSV zette al even druk op het doel van VVV. Nu met resultaat. Gaston Pereiro stuurt Hirving Lozano weg. De Mexicaan blijft rustig oog in oog met Lars Unnerstall. Hij schuift de bal langs de Duitse goalie in het doel: 1-0.

'31  Trent Sainsbury voorkwam eerder dat VVV kon scoren, nu kreeg hij zelf een enorme kans. Eigenlijk een niet te missen kans. Toch scoorde de Australiër niet. Na een voorzet van Angelino kopt Luuk de Jong de bal naar Sainsbury. Hij blijft rustig, maar dat doet VVV-goalie Lars Unnerstall ook. De Duitse doelman brengt redding met zijn dijbeen. Het blijft 0-0.

'28 Weer een momentje in het strafschopgebied van VVV. Denzel Dumfries loopt met grote stappen 'de zestien' in. Hij gaat onderuit, maar de bal komt voor de voeten van Luuk de Jong. De spits komt niet verder dan een schotje, Lars Unnerstall heeft geen problemen met de inzet van de spits.

'23 Mark van Bommel heeft het even aan de stok met de arbitrage. De PSV-trainer claimt hands van Chris Kum en daarmee ook een strafschop. Siemen Mulder wil er niets van weten. Hij geeft vervolgens aan bij Van Bommel dat hij rustig moet blijven.

'19 Enorme kans voor VVV. Ralf Seuntjens krijgt de bal en komt oog in oog te staan met PSV-goalie Jeroen Zoet. Maar voor hij uit kan halen, tikt Trent Sainsbury de bal aan en kan Zoet de bal uiteindelijk wegwerken. De Bredase aanvaller van VVV vertrok op de rand van buitenspel, dus bij een doelpunt had de VAR mogelijk nog ingegrepen.

'16 Goede mogelijkheid voor PSV. Een aangeraakte voorzet van Angelino wordt door doelman Lars Unnerstall voor de voeten van Gaston Pereiro getikt. De aanvallend ingestelde speler van PSV struikelt en weet de kans niet te verzilveren, weg kans

'12 Chris Kum weet dat hij vanaf nu met de handrem erop moet spelen. De verdediger van VVV gaat op de voet van Hirving Lozano staan. De Mexicaan blijft even op de grond liggen, ondertussen geeft scheidsrechter Siemen Mulder geel aan Kum.

'4 PSV zet in de beginfase meteen aan. Grote kansen levert dat nog niet op. Een snel doelpunt kan helpen tegen VVV, want de ploeg van trainer Maurice Steijn krijgt dit seizoen weinig treffers tegen. In de eerste zeven wedstrijden kreeg de ploeg uit Venlo slechts vijf treffers te verwerken.

'1 Er is afgetrapt in het Philips Stadion.

Het duel met VVV volgt na het Champions League-duel met Internazionale. In eigen huis ging PSV woensdagavond onderuit tegen de Italiaanse ploeg (1-2). Het was de tweede nederlaag in het Europese toernooi.

Een nederlaag in eigen land leed de ploeg van Van Bommel dit seizoen nog niet. Bij een zege is het de vierde keer dat de Eindhovenaren de eerste acht competitiewedstrijden winnend afsluiten. Eerder gebeurde dat in 1974/1975, 1987/1988 en 1999/2000.

Opstellingen:
Bij PSV ontbreekt Schwaab vanwege een blessure in de selectie. Bij tegenstander VVV staat zijn landgenoot Lars Unnerstall wel in de basis. De doelman, afgelopen zomer gekocht van VVV en meteen weer verhuurd aan de Limburgse club, staat onder de lat.