Video

Uitslaande brand bij autobedrijf in Veldhoven onder controle, huizen in de omgeving ontruimd

7 oktober 2018 om 08:49
nl
Aan De Run in Veldhoven woedt sinds vijf uur zaterdagnacht een uitslaande brand bij autobedrijf Marans. Dat verkoopt en onderhoudt Volvo's.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een woordvoerder van de brandweer spreekt van een 'zeer grote brand'. Het terrein van het autobedrijf en een naastgelegen gebouw zijn volgens de politie 'in de as gelegd'. 

Wachten op privacy instellingen...

Rookoverlast
De brandweer bestrijdt het vuur met acht blusvoertuigen en drie hoogwerkers. "Er is veel rookoverlast in de omgeving. Wie last heeft van de rook wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten."

Alle wegen rond het terrein waar het vuur woedt, zijn afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

Deur ingeslagen
Vanwege de brand is een aantal huizen in de omgeving ontruimd. "Daarbij is onder meer een deur ingeslagen", meldt een ooggetuige. De geëvacueerde mensen worden opgevangen in een kerk aan Kapelstraat-Zuid, meldt een politiewoordvoerder.

Rond halfacht meldde een woordvoerder van de brandweer dat de brand onder controle is. "Het nablussen zal nog zeker tot het middaguur duren. De wegen in de directe omgeving blijven afgesloten zodat we veilig kunnen blijven werken. Het is nog onbekend wanneer omwonenden weer terug naar hun huizen kunnen."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!