Mathieu van der Poel en Marianne Vos winnen bij GP Mario De Clercq in Ronse: 'Heel tevreden'

7 oktober 2018 om 15:29
nl
In het Belgische Ronse zijn twee Brabantse wielrenners er zondag met de eindzege vandoor gegaan bij de GP Mario De Clercq. Bij de mannen was het Mathieu van der Poel, bij de vrouwen Marianne Vos.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Voor Van der Poel was het zijn tweede winst in het veldritseizoen. De 23-jarige coureur uit Hoogerheide was de concurrentie net zoals zaterdag in Meulebeke te snel af. 

Wout van Aert finishte op zo'n vijftien seconden als tweede, voor zijn landgenoot Michael Vanthourenhout. Voor Van der Poel is het de eerste keer dat hij wint in Ronse.

"Ik kan niet anders dan heel tevreden zijn over dit weekend, zeker met twee overwinningen. Ik had helemaal geen goed gevoel voor de start van de cross. De Berencross van zaterdag zat duidelijk nog in de benen", reageerde Van der Poel na afloop.

"Ik had geluk dat deze cross lang op slot zat. Ik had door dat het moest gebeuren met één gerichte aanval en reed een hele tijd afwachtend. Niet echt mijn manier van koersen maar het kon niet anders."

Vos
Eerder op de dag greep Marianne Vos solo de zege bij de vrouwen. "Het was best een lastige cross", vond Vos. "Op zo'n omloop heb je niet veel pijlen om te verschieten. Ik voelde op een gegeven moment dat de rest niet zo fris meer zat. Dat was het teken om te gaan aanvallen. Ik pakte snel een gaatje en kon mijn voorsprong stilletjes aan uitbouwen."

Voor Vos was het de tweede seizoenszege na haar overwinning bij de eerste wereldbekercross in het Amerikaanse Waterloo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.