Video

Floor ontroert met lied in De Wereld Draait Door: ‘Ik dacht er niet bij na en deed het gewoon'

13 oktober 2018 om 13:55
nl
De 18-jarige Floor In ’t Veld uit Vught maakte vrijdagavond grote indruk in De Wereld Draait Door met haar eigen nummer ‘Waarom’. Dankzij Make-A-Wish ontmoette ze vrijdag haar grote held Ali B. Hij besloot haar spontaan mee te nemen naar de tv-studio, waar Floor haar eigen nummer zong, zonder enige voorbereiding.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Floor heeft het EEC-syndroom. Een zeer zeldzame aandoening waardoor ze blind is, een aantal vingers mist en niet kan zweten. Ze heeft daarnaast nog een nierafwijking. “Eigenlijk heb ik gewoon alles op m’n bordje maar ja, het is wat het is”, zei de nuchtere Floor in het televisieprogramma. 

Droom
Ali B. ontmoeten was haar grote droom en dankzij de Make-A-Wish-stichting kwam die vrijdag uit. “Ik wist niet wat me overkwam. Die man is zo goudeerlijk. Het was heel bijzonder.”

Maar de rapper hield het niet bij een ontmoeting. Hij besloot haar spontaan mee te nemen naar De Wereld Draait door. Aan tafel begon Ali B. over het feit dat ze overdag samen hadden gefreestyled en besloot ze haar eigen nummer ‘Waarom’ te zingen. “Ik weet niet meer wat ik dacht. Ik had zoiets van: Ik doe dit gewoon, het kan me niet schelen.”

Bekijk het fragment hieronder:

Ze schreef het emotionele nummer over haar ex-vriendin. “Sinds het uit was, was het nog steeds dikke mik. Ze is voor de trein gesprongen en voor haar heb ik het nummer geschreven", vertelde Floor aan tafel.

Missie
Floor laat zich absoluut niet tegenhouden door haar aandoening. “Mijn missie is om mensen te inspireren, ook als je een handicap of beperking hebt. Ga toch je ding doen. Ga je droom volgen.” Floor weet heel goed wat haar eigen droom is. “Muziek is mijn toekomst. Ik denk dat dat nu wel eens in gang gezet kan worden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.