Virgil van Dijk scoort bij 3-0 zege Oranje, maar debutant Denzel Dumfries is dé uitblinker

13 oktober 2018 om 22:36
nl
Het Nederlands elftal heeft met Virgil van Dijk en de PSV'ers Denzel Dumfries en Steven Bergwijn in de basis gewonnen van Duitsland. De ploeg van Ronald Koeman won mede dankzij een doelpunt van Van Dijk met 3-0. Ossenaar Arnaut Danjuma Groeneveld mocht na 70 minuten invallen. Hij maakte net als Dumfries en Bergwijn zijn debuut.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Van Dijk, de boomlange verdediger van Liverpool, zette Oranje na een halfuur op 1-0. Een corner van voormalig PSV'er Memphis Depay werd door Ryan Babel op de lat gekopt, waarna Van Dijk attent was en de bal kon binnenkoppen. Het betekende voor de in Breda geboren Van Dijk zijn tweede goal voor het Nederlands elftal. Eerder scoorde de centrale verdediger tegen Portugal. 

Uitblinker
Nederland won uiteindelijk met 3-0. Depay scoorde na 88 minuten de bevrijdende tweede treffer. Een paar minuten later was het een andere ex-PSV'er die de overwinning nog mooier maakte: Georginio Wijnaldum. De clubgenoot van Van Dijk omspeelde drie Duitsers en schoot de bal in de verre hoek. Van Dijk was niet de uitblinker aan Oranje-zijde. Die eer was weggelegd voor Dumfries, in nota bene zijn eerste wedstrijd als A-international. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Dumfries ijzersterk
Dumfries maakte een heel goede indruk. De rechtsback van PSV viel op met zijn loopvermogen en werklust en hij gaf ook nog eens een paar goede voorzetten vanaf de rechterkant. 

Zo gaat het dus ontzettend snel met de loopbaan van Dumfries (22). Vier jaar geleden speelde hij nog voor de amateurs van VV Barendrecht. Via Sparta Rotterdam en SC Heerenveen streek Dumfries afgelopen zomer neer in Eindhoven. PSV betaalde meer dan vijf miljoen voor de rechtsback die Santiago Arias moest doen vergeten. Daar is Dumfries al in geslaagd. 

Tekst gaat door onder de afbeelding. 

Bij PSV heeft Dumfries zich binnen no time in de basis gespeeld en hij speelde ook al twee duels mee in de groepsfase van de Champions League tegen FC Barcelona en Internazionale. Mede door zijn goede optredens in Eindhoven vond bondscoach Ronald Koeman het tijd worden om Dumfries eens zelf aan het werk te zien. Hij riep hem op en stelde Dumfries dus ook meteen op in het duel met Duitsland in de Nations League. 

Debutanten
Behalve Dumfries en Bergwijn maakte dus ook Groeneveld zijn debuut. Hij viel na 70 minuten in voor Bergwijn en is nu definitief Nederlands international. Groeneveld kon ook nog kiezen voor een interlandcarrière bij Nigeria, maar door de speelminuten in het officiële duel met Duitsland, mag Groeneveld alleen nog maar voor Oranje uitkomen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.